Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Karácsonyi fatörzs... recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» 6 tojás
» 6 evőkanál cukor
» 6 púpos evőkanál liszt
» 1 csipet
» késhegynyi sütőpor
» + a töltelékhez,4 tojás sárgája
» 10 dkg porcukor
» 1 kávéskanál vaníliakivonat
» 10 dkg étcsokoládé
» 20 dkg vaj
» 4 evőkanál kakaópor
» 5 dkg apróra vágott cukrozott narancshéj
» 5 dkg mazsola rumba áztatva
» 5 dkg apróra vágott diót is
» 1-2 evőkanál rum
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 200 fokra. Egy nagy, lapos tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Szitáljuk át a lisztet a sütőporral, a tojások fehérjét és sárgáját válasszuk szét. A tojássárgáját keverjük habosra a cukorral, majd a lisztet fokozatosan keverjük hozzá. A tojásfehérjékhez adjunk egy csipet sót, és robotgéppel verjük kemény habbá, majd apránként adagolva óvatosan keverjük a tésztába úgy, hogy a habot ne törjük szét. Öntsük a tepsibe, és süssük meg kb. 12-15 perc alatt, 165 fokon. Ha kész, borítsuk egy tiszta konyharuhára, húzzuk le róla a sütőpapírt, és a konyharuhával együtt tekerjük fel.

A krémhez a cukorral kikevert tojások sárgáját gőz fölött besűrítjük, majd lehűtjük. Ebbe a krémbe belekeverjük az előzőleg felolvasztott étcsokit, a vaníliakivonatot, az átszitált kakaót, a habosra kevert vajat és a rumot.

A piskótatekercset kiterítjük, megkenjük a krém 2/3 részével, megszórjuk mazsolával, narancshéjjal, dióval. Feltekerjük a piskótát úgy, hogy a széle alulra kerüljön. Bevonjuk a maradék krémmel, majd díszítjük.

Díszeket is készíthetünk hozzá, ezt már előzőleg is meg lehet csinálni, majd hagyni megszáradni. Ez készülhet akár marcipánból vagy fondantból is.

A kész süteményt ezután hűtőbe tesszük, majd tálaljuk.
Megjegyzés / tipp:

Ha valaki gyorsan el akarja készíteni, vehet hozzá kész piskótatekercset .
0 komment 14 ember kedveli szelidszeder
2011.12.16 07:03
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
sütőt melegítsük, tojások fehérjét, tojássárgáját keverjük, lisztet fokozatosan, tojásfehérjékhez adjunk, tiszta konyharuhára, konyharuhával együtt, cukorral kikevert, krémbe belekeverjük, előzőleg felolvasztott, átszitált kakaót, habosra kevert, piskótatekercset kiterítjük, széle alulra, maradék krémmel, kész süteményt, vaníliakivonatot, piskótatekercset, tojásfehérjékhez, piskótatekercset, vaníliakivonat, felolvasztott, konyharuhával, narancshéjjal, tojássárgáját, belekeverjük, készíthetünk, konyharuhára, sütőpapírral, étcsokoládé, robotgéppel, marcipánból, fokozatosan, megszáradni, Feltekerjük, töltelékhez, fondantból, sütőporral, megszórjuk, kiterítjük, melegítsük, mazsolával, tojás, evőkanál cukor, púpos evőkanál liszt, csipet, késhegynyi sütőpor, töltelékhez4 tojás sárgája, porcukor, kávéskanál vaníliakivonat, étcsokoládé, evőkanál kakaópor, mazsola rumba áztatva, apróra vágott diót, evőkanál,
SAJTSZÓSZOS TÉSZTA
0 komment 3 ember kedveli
Göngyölt marha !
0 komment 3 ember kedveli
Hókifli
0 komment 13 ember kedveli
Sex On The Beach koktél.
0 komment 4 ember kedveli
Muffin joghurttal
0 komment 5 ember kedveli
Finom kalács
0 komment 14 ember kedveli
Túró Rudi klasszikus (ahogy én készítem)
2 komment 7 ember kedveli
Zellerkrémleves kolbász chipssel
0 komment 3 ember kedveli
Juhtúros pogácsa
0 komment 3 ember kedveli
Jászsági legényavató
0 komment 14 ember kedveli
Szilvabefőttes-lekváros sütemény
0 komment 2 ember kedveli
Csokis rakott babapiskóta
0 komment 3 ember kedveli
Tiramisu
0 komment 3 ember kedveli
Pizzás csiga
0 komment 1 ember kedveli
Káposztàs tèszta
0 komment 3 ember kedveli
Padlizsán-krém
2 komment 8 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.