Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Házi krémes recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 5 főre
» 35 dkg liszt
» 1 db nyers tojás
» 10 dkg Rama margarin
» 5 dkg porcukor
» 1,5 evőkanál 2,8 % -os tej a szalakálihoz
» 1 evőkanál 12%-os tejföl
» 1,5 liter 2,8 % -os tej a krémhez
» 4 csomag főzni való vaníliás pudingpor
» 30 dkg kristálycukor
» 2 csomag vaníliás cukor
» 10 dkg Rama margarin
» porcukor díszítéshez
» 1 dkg szalakáli
» fehér ribizli fürtökben, nem leszemezve
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A szalalkálit a 1,5 evőkanál tejben elkeverem, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrok belőle.
Három részre osztom és folpackba csomagolva 2 órát pihentetem.
Pihentetés után kicsomagolom és a tepsi méretének megfelelő 27x39 cm-es lapokat nyújtok belőle. Könnyebben dolgozható, ha a gyúrótáblát finomliszt helyett rétesliszttel hintem meg.
A tepsi hátuljára fektetem a lapokat, kicsit megszurkálom és előmelegített sütőben 210 °C-on 8-10 perc alatt külön-külön megsütöm.
Ahogy kivettem a tésztalapokat a sütőből, egy kés segítségével átcsúsztatom őket egy hideg tálcára.
Ahogy a lapok hűlnek, szárazzá válnak, de ne ijedjünk meg, a krémtől vissza fognak puhulni.
A krémhez a pudingport 3 dl hideg tejben egy kézi habverővel elkeverem.
A többi tejet a cukorral, vanílás cukorral felforralom, hozzáöntöm lassan a pudingporos pépet, összekeverem, majd forrásig főzöm.
A tűzhelyről levéve belekeverem a Ramát és ezzel a forró krémmel megtöltöm a lapokat két egyenlő rétegben.
Hűtőbe teszem legalább egy éjszakára, majd másnap forró vízbe mártott késsel téglalap alakúra szeletelem
A tetejét meghintem porcukorral és ízlés szerint díszítem gyümölccsel.
Megjegyzés / tipp:

Isteni finom!
1 komment 5 ember kedveli pokollady
2014.11.27 14:55
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
egybajai 2016.11.29. 14:48 (#1)
Hát ez minden bizonnyal attól lett "házi" krémes, mert hogy házban készült!
Ugyanis az igazi krémes: nevezzük azt cukrászdainak, vagy házinak, FŐZÖTT KRÉMMEL készül, tojásból, tejből, lisztből, vaníliával, vagy csak vaníliás cukorral ízesítve, és CSAK két lapból áll! Ez a recept inkább hasonlít a Tesco-ban, meg a reklámokban látható emelet magas krémesekhez, melyek pudingporból, zselatínnal készülnek; na persze, azokat is házinak titulálják.
Címkék
többi hozzávalóval, tepsi méretének, gyúrótáblát finomliszt, tepsi hátuljára, hideg tálcára, lapok hűlnek, krémtől vissza, kézi habverővel, többi tejet, pudingporos pépet, tűzhelyről levéve, forró krémmel, tetejét meghintem, kristálycukor, előmelegített, rétesliszttel, tésztalapokat, átcsúsztatom, hozzávalóval, megszurkálom, összekeverem, kicsomagolom, szalakálihoz, segítségével, szalalkálit, felforralom, belekeverem, gyúrótáblát, porcukorral, díszítéshez, gyümölccsel, pudingporos, csomagolva, dolgozható, pihentetem, szeletelem, Pihentetés, habverővel, pudingport, liszt, nyers tojás, Rama margarin, porcukor, evőkanál szalakálihoz, evőkanál 12%-os tejföl, liter krémhez, kristálycukor, csomag vaníliás cukor, Rama margarin, porcukor díszítéshez, szalakáli,
Bácskai gombásrizs!
0 komment 10 ember kedveli
Zöldség rizottó
0 komment 1 ember kedveli
Pita házilag
0 komment 6 ember kedveli
Gombával töltött zsemle
0 komment 4 ember kedveli
Rakott kelbimbó
0 komment 1 ember kedveli
Milánói – kicsit másképp
0 komment 3 ember kedveli
Citromos tárkonyos pulykaleves !
0 komment 10 ember kedveli
Kókuszkrémes kockák
0 komment 6 ember kedveli
Parmezános baconos pogácsa
0 komment 7 ember kedveli
Banán palacsinta
0 komment 5 ember kedveli
Narancsos-bólé-
0 komment 6 ember kedveli
Joghurtos eperfagyi
0 komment 1 ember kedveli
Tálbafőtt
0 komment 13 ember kedveli
Aszalt sárgabarackos túrógombóc!
0 komment 2 ember kedveli
" Ízek orgiája " steak.
0 komment 2 ember kedveli
Szendvicssütős párna (paleo)
1 komment 5 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.