Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Egyszerű csirkepörkölt recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 1 db konyhakész csirke kb. 2 kg
» 2 db paprika
» 2 db paradicsom
» 1 db hegyes erős paprika
» 4 fej vöröshagyma
» 3-4 gerezd fokhagyma
» 1 kávéskanál őrölt kömény
» só
» 1 evőkanál pirospaprika
» 2 evőkanál zsír
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A csirkét gondosan megtisztítjuk, feldaraboljuk. A hagymát meghámozzuk és finomra aprítjuk. A paprikákat és a paradicsomokat megmossuk, a paprikákat kicsumázzuk, a paradicsomokat meghámozzuk és mindkettőt felkockázzuk. A zsiradékon megdinszteljük a hagymát, rányomjuk a fokhagymát. Beletesszük a paprikát, paradicsomot, őrölt köményt és 8-10 percig pároljuk. Az edényt lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne a pirospaprikát. Visszatesszük a tűzhelyre, beletesszük a húst, sózzuk, pár percig pirítjuk (óvatosan, le ne égjen). Ezután felöntjük kb. 2dl vízzel és rövid lében puhára pároljuk. Az elfövő levet pótoljuk, ha szükséges. Galuskával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Megjegyzés / tipp:

Mivel a csirkének nincs olyan sűrű, tartalmas szaftja, mint a marhának, vagy a sertésnek (elég ,,vizes" marad), vagy néha a csirke előbb megpuhul, mint, hogy a hagyma és a paprika szétfőne benne, ezért a végén vegyük ki a húst és a szaftot botmixerrel turmixoljuk össze. Így nagyon finom, sűrű szaftja lesz a pörköltnek.
0 komment 4 ember kedveli lilagondolatok
2014.12.21 13:44
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
csirkét gondosan, hagymát meghámozzuk, paradicsomokat megmossuk, paprikákat kicsumázzuk, paradicsomokat meghámozzuk, zsiradékon megdinszteljük, edényt lehúzzuk, elfövő levet, csirkének nincs, csirke előbb, paprika szétfőne, végén vegyük, szaftot botmixerrel, paradicsomokat, paradicsomokat, megdinszteljük, csirkepörkölt, feldaraboljuk, megtisztítjuk, pirospaprikát, Visszatesszük, felkockázzuk, pirospaprika, paradicsomot, meghámozzuk, turmixoljuk, kicsumázzuk, meghámozzuk, beletesszük, Beletesszük, botmixerrel, vöröshagyma, mindkettőt, pörköltnek, fokhagymát, konyhakész, paprikákat, Galuskával, elkeverjük, konyhakész csirke, paprika, paradicsom, hegyes erős paprika, vöröshagyma, gerezd fokhagyma, kávéskanál őrölt kömény, evőkanál pirospaprika, evőkanál zsír,
Burgonyás cukkinis egytál !
0 komment 6 ember kedveli
Krémssajtos sütemény
0 komment 4 ember kedveli
Kókuszos süti
0 komment 12 ember kedveli
Túró Rudi (ahogy én készítem)
0 komment 3 ember kedveli
Paprikapástétom
0 komment 2 ember kedveli
Szezámmagos kockák
0 komment 5 ember kedveli
Agyas leves háromszékiesen
0 komment 3 ember kedveli
Gyümölcs forró csokival
0 komment 1 ember kedveli
Gesztenyés krémes szelet!
1 komment 23 ember kedveli
Fűszeres hússal töltött burgonyalepény
0 komment 13 ember kedveli
Erdélyi csorbaleves húsgombóccal
0 komment 7 ember kedveli
Narancsos túrós pite
0 komment 4 ember kedveli
Raffaello házilag
0 komment 32 ember kedveli
Narancsos csirke
0 komment 1 ember kedveli
Fetás katonák
0 komment 5 ember kedveli
Csokis kocka !
0 komment 8 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.