Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
A legfinomabb Szilvás Gombóc recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» 1.5 kg burgonya
» 75 dkg finomliszt
» 1 csipet
» 25 közepes szilva
» 2-3 ek cukor
» fahéj ízlés szerint
» 5 ek zsír (lehet vaj is)
» 5 db zsemle (ledarálva)
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, és kifőzzük.
Leszűrjük, összetörjük, hagyjuk kicsit kihűlni. Félbevágjuk, és kimagozzuk a szilvákat. A zsírt egy nagy serpenyőben felolvasztjuk, és beleszórjuk a morzsát. Kis lángon, folyamatosan kevergetve. Közben egy fazékban vizet forralunk. A cukrot összekeverjük a fahéjjal (ízlés szerint) és a szilvával együtt a gyúródeszka közelébe helyezzük.
Ha a krumpli olyan hőfokra hűlt, hogy már nem égeti a kezünket, akkor nekikezdhetünk. A lisztet rászitáljuk a krumplira, hozzáadunk egy csipet sót, és amilyen gyorsan csak tudjuk, összedolgozzuk. Lágy tésztát kapunk, amit a vastagon lisztezett gyóródesztkára teszünk, és jó ujjnyi vastagra nyújtunk.
Kb. 8x8 cm-es négyzeteket vágunk belőle.
Kezünkbe veszünk egy tésztanégyzetet, közepére egy szilvát, vastagon megszórjuk fahéjas cukorral, ráhajtuk a négy sarkát, és gombócot formázunk belőle. Nagyon gyorsan dolgozzunk, mert ha áll, nagyon nyúlóssá válik, és amúgy sincs túllisztezve a tészta, hogy jó puhák lenyenek a gombócok.
Annyit teszünk egyszerre a fővő vízbe, amennyi kényelmesen elfér, mert picikét nőnek. Kb. 2 perc után kicsit megrázzuk a lábast, mert a krumplis tészta hajlamos leragandni, és akkor nem jön fel a gombóc. Ha a gombócok feljönnek a víz tetejére, szűrőkanállal kiemeljük, és a pirított morzsába tesszük. Megforgatjuk óvatosan, majd tálba tesszük.

Megjegyzés / tipp:

Aki szereti meghintheti porcukorral! Jó étvágyat kívánok!!
1 komment 12 ember kedveli biga26
2016.08.03 22:28
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
daradzx 2016.08.07. 09:05 (#1)
Ezt kipróbálom!!!
Címkék
legfinomabb Szilvás, krumplit meghámozzuk, nagy serpenyőben, fazékban vizet, cukrot összekeverjük, szilvával együtt, gyúródeszka közelébe, krumpli olyan, lisztet rászitáljuk, vastagon lisztezett, négy sarkát, fővő vízbe, krumplis tészta, gombócok feljönnek, pirított morzsába, tésztanégyzetet, összedolgozzuk, nekikezdhetünk, gyóródesztkára, összekeverjük, felolvasztjuk, szűrőkanállal, Megforgatjuk, túllisztezve, felkockázzuk, folyamatosan, meghintheti, meghámozzuk, összetörjük, Félbevágjuk, beleszórjuk, rászitáljuk, gyúródeszka, négyzeteket, porcukorral, serpenyőben, legfinomabb, kényelmesen, hozzáadunk, kimagozzuk, finomliszt, burgonya, finomliszt, csipet, közepes szilva, cukor, fahéj ízlés szerint, zsír lehet, zsemle ledarálva,
Padlizsánkrém piritósra !
0 komment 9 ember kedveli
Háromszoros élvezet
0 komment 7 ember kedveli
KÉTSZER SÜLT PALACSINTA
0 komment 4 ember kedveli
Vegetáriánus lencsés hurka
0 komment 5 ember kedveli
Meggyes pite
0 komment 21 ember kedveli
Spenót fasírt
0 komment 3 ember kedveli
Sertésragúleves gazdagon !
0 komment 18 ember kedveli
Gombás harcsapaprikás
0 komment 1 ember kedveli
Rakott palacsinta
0 komment 5 ember kedveli
Madártej
0 komment 6 ember kedveli
Spórolós krumpli
0 komment 5 ember kedveli
Duplacsokis torta
0 komment 1 ember kedveli
Sonkás rakott tészta
0 komment 12 ember kedveli
Hússaláta gazdagon-őzgerincformában-
0 komment 13 ember kedveli
Empanada
0 komment 2 ember kedveli
Resztelt máj
1 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2017 TVN.HU Kft.