Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Savanykás krumplileves recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 2 főre
» 50 dkg újburgonya
» 1 csokor újhagyma
» 1 csokor petrezselyem
» 1 teáskanál őrölt kömény
» 2 evőkanál vaj
» 2 evőkanál ételízesítő
» 1 húsleveskocka
» 1 szikkadt zsemle
» 2 dl tejföl
» 2 tojássárgája
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Az újburgonya héját kefével ledörzsöljük, vagy késsel megkapargatjuk, megmossuk, és kockára vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, megmossuk, és zöldjével együtt apróra vágjuk. A petrezselymet megmossuk, lerázzuk a vizet róla, és felaprítjuk.

A burgonyát annyi hideg vízbe amennyi ellepi, kevés sóval, az őrölt köménymaggal kb. 10 perc alatt félpuhára főzzük, majd leszűrjük. Nagyobb lábasban 1 evőkanál vajat felforrósítunk, üvegesre pirítjuk benne a hagymát, és hozzáadjuk a burgonyát. Felöntjük 1 liter vízzel, beleszórjuk az ételízesítőt és a húsleveskockát. Borsozzuk és felforraljuk. A szikkadt zsemlét kockára vágjuk, és 1 evőkanál vajban megpirítjuk. Ezután a levest összeturmixoljuk, megszórjuk a petrezselyemzölddel, és újra felforraljuk, majd levesszük a tűzről. A tejfölt simára keverjük a tojássárgákkal, és a leveshez adjuk, jól összekeverjük, de már nem forraljuk tovább.
Megjegyzés / tipp:

Pirított zsemlekockákkal tálaljuk.

0 komment 4 ember kedveli redrozsa
2012.06.30 11:11
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
újburgonya héját, hagymát megtisztítjuk, petrezselymet megmossuk, vizet róla, burgonyát annyi, őrölt köménymaggal, szikkadt zsemlét, levest összeturmixoljuk, tejfölt simára, leveshez adjuk, összeturmixoljuk, zsemlekockákkal, megkapargatjuk, tojássárgákkal, felforrósítunk, húsleveskockát, megtisztítjuk, húsleveskocka, összekeverjük, petrezselymet, felforraljuk, ledörzsöljük, petrezselyem, ételízesítőt, köménymaggal, felforraljuk, tojássárgája, krumplileves, felaprítjuk, beleszórjuk, megpirítjuk, ételízesítő, újburgonya, újburgonya, hozzáadjuk, megszórjuk, újburgonya, csokor újhagyma, csokor petrezselyem, teáskanál őrölt kömény, evőkanál, evőkanál ételízesítő, húsleveskocka, szikkadt zsemle, tejföl, tojássárgája,
Fehérboros tűzdelt pulykasült
1 komment 4 ember kedveli
Diós kalács
0 komment 2 ember kedveli
Gombuca
0 komment 8 ember kedveli
Thai csípős tésztasaláta
0 komment 6 ember kedveli
Szederlikőr
0 komment 9 ember kedveli
Sült csülök tejfölös nokedlivel
0 komment 2 ember kedveli
Töltött kacsasült...
0 komment 6 ember kedveli
Haraszt
1 komment 8 ember kedveli
Túrós zserbó ...
2 komment 119 ember kedveli
Szedres-mascarponés kocka.
0 komment 8 ember kedveli
Vaníliás csiga !
3 komment 15 ember kedveli
Tárkonyos hal leves
1 komment 3 ember kedveli
Káposztás pogácsa
0 komment 4 ember kedveli
Tócsni másképp
0 komment 22 ember kedveli
Nyár végi gyümölcsleves citrommal
1 komment 3 ember kedveli
Tejfölös csodasüti
0 komment 14 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.