Fogás: ital, Alkalom: szilveszter, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
1.-A gyömbért reszeljük le.Forraljuk fel a vizet és a fűszereket. Kb egy fél órán át igen lassú tűzön főzzük őket Szűrjük át, a fűszereket dobjuk ki.
2.-Öntsük a fűszeres lébe a ribizlilét(vagy szörpöt) és az almalevet(vagy szőlőlevet ),ha szükséges ízesítsük cukorral.Forraljuk fel még egyszer,csak ekkor adjuk hozzá a bort is,ha nem szörpöt vagy gyümölcslevet akarunk használni
3 Mindegyik pohárba öntsünk a forró italból és tegyünk a poharakba ízlés szerint mandulát és/vagy mazsolát.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Hideg téli estéken glögit kortyolgatva nézhetjük kedvenc filmünket.
|
|
|
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2013.12.30 09:31
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
poharakba mazsola, fűszereket dobjuk, fűszeres lébe, forró italból, poharakba ízlés, gyümölcslevet, kortyolgatva, szilveszteri, szőlőlevet, ribizlilét, narancshéj, gyümölcslé, szegfüszeg, fűszereket, fűszereket, Forraljuk, használni, reszeljük, Forraljuk, ízesítsük, ribizlilé, almalevet, szükséges, poharakba, Mindegyik, szárított, nézhetjük, teáskanál, poharakba, filmünket, cukorral, víz, fahéj, szegfüszeg, darab szárított gyömbér, teáskanál kardamon mag, reszelt narancshéj, fehér vagy barna cukor,
|
|
|
|
|