Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Részeges nyúl recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 2 nyúlgerinc
» 4 nyúlcomb
» 10 dkg füstölt szalonna
» 1 l savanykás vörösbor
» 2 sárgarépa
» 2 fej vöröshagyma
» 2 fehérrépa
» kakukkfű
» 2 babérlevél
» rozmaring
» só
» szemes bors
» A mártáshoz:
» 5 dkg margarin
» 1 evőkanál liszt
» 1 mokkáskanál mustár
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Karikákra vágjuk a zöldséget és a hagymát. A vörösborban a fűszerekkel ízesítve puhára főzzük, majd kihűtjük.

Lehártyázzuk és a szalonnával megtűzdeljük a nyúlhúst, a hideg páclével leöntve, hűvös helyen 2-3 napig állni hagyjuk.

A margarin felében megpirítjuk a pácléből kivett húst, és egy kevés átszűrt páclével puhára pároljuk.

A maradék margarinból a liszttel rántást készítünk, felengedjük annyi páclével, hogy sűrű mártást kapjunk. A mustárral meg a ribiszkezselével (vagy más pikáns ízű lekvárral) ízesítjük, ha kell, még megsózzuk.

Ezzel a mártással leöntve tálaljuk a pecsenyét, és burgonyakrokettet kínálunk hozzá.
Megjegyzés / tipp:

Más hússal is nagyon finom!
0 komment 1 ember kedveli barklara
2018.02.11 20:44
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
fűszerekkel ízesítve, szalonnával megtűzdeljük, hideg páclével, margarin felében, pácléből kivett, kevés átszűrt, maradék margarinból, liszttel rántást, mártással leöntve, ribiszkezselével, Lehártyázzuk, megtűzdeljük, felengedjük, megpirítjuk, vörösborban, fűszerekkel, vöröshagyma, szalonnával, margarinból, mokkáskanál, babérlevél, nyúlgerinc, mustárral, savanykás, sárgarépa, Karikákra, pecsenyét, készítünk, zöldséget, mártáshoz, mártással, rozmaring, lekvárral, megsózzuk, ízesítjük, nyúlgerinc, nyúlcomb, füstölt szalonna, savanykás vörösbor, sárgarépa, vöröshagyma, fehérrépa, kakukkfű, babérlevél, rozmaring, szemes bors, mártáshoz, margarin, evőkanál liszt, mokkáskanál mustár,
Linzer
0 komment 5 ember kedveli
Darás túrószelet
0 komment 3 ember kedveli
Avokádókrém
0 komment 3 ember kedveli
Karfiol mustáros vajjal
0 komment 5 ember kedveli
Lecsós pacal bográcsba
1 komment 9 ember kedveli
Alfalusi paszulyleves
0 komment 3 ember kedveli
Coca Cola torta
0 komment 2 ember kedveli
Emeletes élvezet
0 komment 9 ember kedveli
Hideg vörösboros eper leves tejszínhabbal, mentával
0 komment 4 ember kedveli
13-kanalas.
0 komment 15 ember kedveli
Sajtos,sonkás buci
1 komment 8 ember kedveli
Mézes csirkecombok ,téli zöldségekkel
0 komment 9 ember kedveli
Bolygó mami kuglófja
0 komment 4 ember kedveli
Viharsarki húsgombócleves.
2 komment 11 ember kedveli
Narancsleves
0 komment 4 ember kedveli
Mákos gombóc
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.