Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A húsból és a zöldségből a liter vízzel húslevest főzünk. A karikára vágott hagymát és a finomra gyalult fejes káposztát vagy savanyú káposztát a vajban megpároljuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, felöntjük a leszűrt húslevessel, beletesszük a babérlevelet, fűszerezzük borssal, s amikor a káposzta már majdnem puha, hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát és a marhahúst, és addig főzzük, míg a burgonya meg nem puhult. Készülhet a scsí leveskockából is. Egyes vidékeken csak fejes káposztával, máshol csak savanyú káposztával készítik, de legízletesebb vegyesen.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Készre főzöm a levest és közvetlen tálalás előtt teszem rá a tejfölt.
|
|
|
|
0 komment
|
12 ember kedveli
|
laci50
2012.02.28 18:53
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
liter vízzel, karikára vágott, finomra gyalult, vajban megpároljuk, leszűrt húslevessel, kockára vágott, scsí leveskockából, paradicsompürét, leveskockából, legízletesebb, babérlevelet, fűszerezzük, káposztával, káposztával, húslevessel, beletesszük, megpároljuk, zöldségből, babérlevél, hozzáadjuk, hozzáadjuk, burgonyát, húslevest, Készülhet, káposztát, felöntjük, káposztát, marhahúst, közvetlen, vidékeken, karikára, káposzta, vegyesen, 50dkg marhahús, 50dkg fejes káposzta, 25dkg savanyú káposzta, 20dkg vegyes zöldség, hagyma, burgonya, bors, babérlevél, tejföl,
|
|
|
|
|