Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Áfonyás koszorú... recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 50 dkg fagyasztott leveles tészta
» 2 dl tejszín (hűtve)
» 1 kávéskanál étkezési keményítő
» 1 tojás a kenéshez
» 20 dkg friss áfonya
» 1 üveg áfonyalekvár
» 1 evőkanál porcukor
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A kiolvadt tésztát 2-3 mm vékonyra kinyújtjuk úgy, hogy 16 cm hosszú csíkokat kapjunk. Szorosan egymás mellett 8 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval 8-10 db korongot szúrunk ki. A tészta másik feléből kb. 0,5 cm vastag (de nem baj, ha picit vastagabbra sikeredik) és kb. 20 cm hosszú csíkokat vágunk. Ezeket a csíkokat lekenjük az étkezési keményítővel összekevert áfonyalekvárral. 2 csíkot a lekváros felével egymásra fordítjuk és megcsavarjuk. A korongokat lekenjük tojással, és ráhelyezzük a csavart koszorút.

Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és 200 fokos előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Majd hagyjuk kihűlni.

Ha kihűltek a koszorúk, közepükbe áfonyalekvárt teszünk, majd a porcukorral felvert tejszínnel és áfonyaszemekkel díszítjük
Megjegyzés / tipp:

Mindenkinek ajánlom aki szereti az áfonyát ,én imádom.
0 komment 4 ember kedveli szelidszeder
2011.12.23 08:20
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
kiolvadt tésztát, tészta másik, csíkokat lekenjük, étkezési keményítővel, lekváros felével, korongokat lekenjük, csavart koszorút, porcukorral felvert, áfonyalekvárral, áfonyaszemekkel, áfonyalekvárt, előmelegített, áfonyalekvár, megcsavarjuk, Sütőpapírral, keményítővel, aranybarnára, összekevert, vastagabbra, ráhelyezzük, fagyasztott, porcukorral, Mindenkinek, korongokat, kinyújtjuk, kávéskanál, tejszínnel, fordítjuk, keményítő, közepükbe, helyezzük, sikeredik, díszítjük, csíkokat, fagyasztott leveles tészta, tejszín hűtve, tojás kenéshez, friss áfonya, üveg áfonyalekvár, evőkanál porcukor,
Tepsiben sült szilvásgombóc
0 komment 15 ember kedveli
Aszaltszilvás csirkemell
0 komment 1 ember kedveli
Macskanyelv (ahogy én készítem)
0 komment 2 ember kedveli
Pácolt pulykasült zöldségkörettel
0 komment 2 ember kedveli
Kemencés harcsa egészben
0 komment 3 ember kedveli
Сырники – azaz orosz túrófánk kicsit másképp
0 komment 3 ember kedveli
Birsalma sajt
0 komment 6 ember kedveli
Villámgyors túrótorta
0 komment 4 ember kedveli
Manci néni túrós pitéje
0 komment 13 ember kedveli
Almás püspökkenyér
0 komment 4 ember kedveli
Görögsaláta
0 komment 3 ember kedveli
Töltött csirkevagdalt !
0 komment 3 ember kedveli
Húsgombóc
0 komment 9 ember kedveli
Karibi kávé
0 komment 1 ember kedveli
Bácskai gombásrizs!
0 komment 10 ember kedveli
Jugoszláv krémes
0 komment 9 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.