Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Áfonyás koszorú... recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 50 dkg fagyasztott leveles tészta
» 2 dl tejszín (hűtve)
» 1 kávéskanál étkezési keményítő
» 1 tojás a kenéshez
» 20 dkg friss áfonya
» 1 üveg áfonyalekvár
» 1 evőkanál porcukor
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A kiolvadt tésztát 2-3 mm vékonyra kinyújtjuk úgy, hogy 16 cm hosszú csíkokat kapjunk. Szorosan egymás mellett 8 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval 8-10 db korongot szúrunk ki. A tészta másik feléből kb. 0,5 cm vastag (de nem baj, ha picit vastagabbra sikeredik) és kb. 20 cm hosszú csíkokat vágunk. Ezeket a csíkokat lekenjük az étkezési keményítővel összekevert áfonyalekvárral. 2 csíkot a lekváros felével egymásra fordítjuk és megcsavarjuk. A korongokat lekenjük tojással, és ráhelyezzük a csavart koszorút.

Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és 200 fokos előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Majd hagyjuk kihűlni.

Ha kihűltek a koszorúk, közepükbe áfonyalekvárt teszünk, majd a porcukorral felvert tejszínnel és áfonyaszemekkel díszítjük
Megjegyzés / tipp:

Mindenkinek ajánlom aki szereti az áfonyát ,én imádom.
0 komment 4 ember kedveli szelidszeder
2011.12.23 08:20
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
kiolvadt tésztát, tészta másik, csíkokat lekenjük, étkezési keményítővel, lekváros felével, korongokat lekenjük, csavart koszorút, porcukorral felvert, áfonyalekvárral, áfonyaszemekkel, áfonyalekvárt, előmelegített, áfonyalekvár, megcsavarjuk, Sütőpapírral, keményítővel, aranybarnára, összekevert, vastagabbra, ráhelyezzük, fagyasztott, porcukorral, Mindenkinek, korongokat, kinyújtjuk, kávéskanál, tejszínnel, fordítjuk, keményítő, közepükbe, helyezzük, sikeredik, díszítjük, csíkokat, fagyasztott leveles tészta, tejszín hűtve, tojás kenéshez, friss áfonya, üveg áfonyalekvár, evőkanál porcukor,
Szalonnás hagymás lepény.
0 komment 9 ember kedveli
Diós csiga
2 komment 6 ember kedveli
Ciorba de perisoare
0 komment 2 ember kedveli
Nutellás csoki fagyi, gép nélkül
0 komment 13 ember kedveli
Gyümölcsrizs
0 komment 3 ember kedveli
Gyerek mogyorós
0 komment 3 ember kedveli
Tiroli Almás rétes
0 komment 6 ember kedveli
Repülő Csöröge
0 komment 5 ember kedveli
Sonkás tojáslepény!
0 komment 12 ember kedveli
Velős-gombás omlett...
0 komment 1 ember kedveli
Konyakmeggyes
0 komment 11 ember kedveli
Palacsinta kefírrel
0 komment 8 ember kedveli
Almás rakott burgonya
0 komment 1 ember kedveli
Meggyes-mascarponés desszert...pohárban...
0 komment 18 ember kedveli
Profiterol
0 komment 3 ember kedveli
Kakaós csiga
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.