Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Tárkonyos őzraguleves, vargányás betéttel. recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: születésnap, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 50 dkg kockázott őzhús
» 1 kis fej vöröshagyma
» 3 gerezd fokhagyma
» 3 szál sárgarépa
» 2 szál fehérrépa
» 1 kis fej karalábé
» 1 kis darab zeller
» 1 evőkanál kacsazsír
» 1 csapott evőkanál liszt
» 1 babérlevél
» 1 teáskanál friss vagy szárított tárkony
» 1 evőkanál Tokaji tárkonyos borecet
» 1 dl főzőtejszín
» só,bors
» A vargányás betéthez:1 vékony szelet füstölt szalonna
» 1,5 evőkanál búzadara
» apróra vágott vargánya
» petrezselyemzöld,
» 1/2 fej hagyma
» 1 tojás,só,bors
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A kockázott őzhúst jól átmosom, majd papírtörlőn leszárítom, forró zsíron átforgatom, mikor kellőképp megpirult, hozzáadom az apróra vágott hagymákat, majd a tisztított, felkarikázott zöldséget, kissé megdinsztelem. Ráteszem a lisztet, jól elkeverem, picit megpirítom, majd ráöntöm a borecetet, ami szépen leoldja a edény falára pirult pörzsanyagot. Megsózom, borsozom, hozzáadom a babérlevelet, és a tárkonyt. Felöntöm 1,5 liter vízzel és készre főzöm. Mialatt a leves fő, elkészítem a levesbetétet.
Először felverek egy egész tojást, megsózom, borsozom, hozzákeverem a búzadarát és jól eldolgozom, az előzőleg beáztatott vargányát lecsepegtetem, összevágom és az apróra vágott petrezselyemmel együtt hozzáadom, hagyom egy kicsit állni, hogy a dara megszívja magát. Addig a szelet szalonnának a zsírját kisütöm, a megsült szalonnát kiveszem, a zsírjára dobom az apróra vágott hagymát és megpirítom. A tojásos masszát hozzákeverem a hagymához és lepényt sütök belőle. Mindkét oldalát megpirítom, majd felkockázom és a levesbe dobom. Egy-két percig főzöm, majd a végén hozzáadom a főzőtejszínt és beforralom. .
Megjegyzés / tipp:

Tálaláshoz kínálhatunk még hozzá egy-két csepp tárkonyos borecetet
0 komment 1 ember kedveli haaapci
2012.10.19 06:25
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
kockázott őzhúst, apróra vágott, edény falára, egész tojást, előzőleg beáztatott, kicsit állni, dara megszívja, szelet szalonnának, zsírját kisütöm, megsült szalonnát, zsírjára dobom, tojásos masszát, levesbe dobom, végén hozzáadom, petrezselyemzöld, petrezselyemmel, lecsepegtetem, megdinsztelem, felkarikázott, levesbetétet, főzőtejszínt, pörzsanyagot, hozzákeverem, babérlevelet, hozzákeverem, szalonnának, kínálhatunk, őzraguleves, főzőtejszín, papírtörlőn, felkockázom, vöröshagyma, megpirítom, Tálaláshoz, megpirítom, tisztított, átforgatom, beáztatott, leszárítom, babérlevél, kockázott őzhús, vöröshagyma, gerezd fokhagyma, szál sárgarépa, szál fehérrépa, karalábé, darab zeller, evőkanál kacsazsír, csapott evőkanál liszt, babérlevél, főzőtejszín, evőkanál búzadara, apróra vágott vargánya, petrezselyemzöld, hagyma, tojássóbors,
Gombás _májas töltött csirkecomb
0 komment 4 ember kedveli
Mákos guba
1 komment 6 ember kedveli
Barnasörös marhapite
0 komment 4 ember kedveli
Gesztenyés tekercs
0 komment 1 ember kedveli
Fehérboros-tejszínes gombakrémleves
0 komment 1 ember kedveli
Egyszerű túrós pogácsa
1 komment 48 ember kedveli
Diós csiga
2 komment 6 ember kedveli
Káposztás-hagymás csirkemell
0 komment 4 ember kedveli
Tárkonyos kacsa raguleves
0 komment 3 ember kedveli
Almás túrótorta
0 komment 1 ember kedveli
Tejszínes gomba spagetti tésztával
0 komment 4 ember kedveli
Pillangós muffin
0 komment 7 ember kedveli
Káposztás rétes
2 komment 3 ember kedveli
Vörösboros resztelt csirkemáj...
0 komment 20 ember kedveli
halas spagetti
0 komment 3 ember kedveli
Csokis muffin lekvárral
0 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.