Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Borsós raguleves-csurgatott tésztával. recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 20 dkg tisztított zöldborsó
» 10 dkg sárgarépa
» 1 szál póréhagyma
» 30 dkg sertéscomb
» 3 evőkanál olaj
» 1 dkg liszt
» 1 mokkáskanál fűszerpaprika
» 1 evőkanál vágott petrezselyem
» A levesbetéthez:
» 1 tojás
» 4 dkg liszt
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A borsót kifejtjük, megmossuk. A répát meghámozzuk, megmossuk, felszeleteljük. A pórét megmossuk, karikákra vágjuk. A húst megmossuk, leszárítjuk, és apró kockákra vágjuk.

Felforrósítjuk az olajat, és fehéredésig pirítjuk rajta a húst. Akkor sózzuk, és kevés víz hozzáadásával, lefedve, lassan pároljuk. Amikor már majdnem puha a hús, megszórjuk a liszttel, elkeverjük, kicsit pirítjuk, majd a fűszerpaprikát is belekeverjük, és kb. 1 l vizet öntünk hozzá. Felforraljuk. Amikor forr, beletesszük a répát, majd 10 perc múlva a borsót és a pórét is. Sózzuk, borsozzuk, és a petrezselymet is beleszórjuk. Puhára főzzük. A tésztához a tojást kikeverjük a liszttel, sóval és annyi vízzel, hogy csurgatható legyen. Amikor már a hús és a zöldségek is puhák, a tésztát belecsurgatjuk a levesbe. Kíméletesen összeforraljuk (kb. 2 perc) és tálaljuk.
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok!
0 komment 14 ember kedveli archangels-jophiel
2012.06.06 16:54
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
borsót kifejtjük, répát meghámozzuk, pórét megmossuk, húst megmossuk, tojást kikeverjük, tésztát belecsurgatjuk, fűszerpaprikát, belecsurgatjuk, összeforraljuk, felszeleteljük, Felforrósítjuk, fűszerpaprika, petrezselymet, hozzáadásával, levesbetéthez, belekeverjük, petrezselyem, Felforraljuk, Kíméletesen, meghámozzuk, beletesszük, mokkáskanál, beleszórjuk, fehéredésig, csurgatható, leszárítjuk, megszórjuk, póréhagyma, elkeverjük, sertéscomb, tisztított, kikeverjük, sárgarépa, szál póréhagyma, sertéscomb, evőkanál olaj, liszt, mokkáskanál fűszerpaprika, evőkanál vágott petrezselyem, levesbetéthez, tojás, liszt,
Tejszínes-gombás penne
0 komment 6 ember kedveli
Marharagu zöldségekkel !
0 komment 5 ember kedveli
Túrófasirt
0 komment 1 ember kedveli
Hideg tejszínes gyümölcs leves
0 komment 6 ember kedveli
Magvas krumplifánk
2 komment 7 ember kedveli
Serpenyős rakott burgonya
0 komment 3 ember kedveli
Húsos rántott palacsinta
0 komment 2 ember kedveli
Lekváros virágok
0 komment 7 ember kedveli
Nyárson sül hal
0 komment 4 ember kedveli
Heringsaláta
0 komment 1 ember kedveli
Fészkes tojás
0 komment 2 ember kedveli
Húsos tészta
0 komment 1 ember kedveli
Fűszeres kecskesajt golyók
0 komment 1 ember kedveli
Mákos túrós kocka
0 komment 7 ember kedveli
Mustáros, gombás csirkemell
0 komment 2 ember kedveli
Tejszelet
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.