Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Borsós raguleves-csurgatott tésztával. recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 20 dkg tisztított zöldborsó
» 10 dkg sárgarépa
» 1 szál póréhagyma
» 30 dkg sertéscomb
» 3 evőkanál olaj
» 1 dkg liszt
» 1 mokkáskanál fűszerpaprika
» 1 evőkanál vágott petrezselyem
» A levesbetéthez:
» 1 tojás
» 4 dkg liszt
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A borsót kifejtjük, megmossuk. A répát meghámozzuk, megmossuk, felszeleteljük. A pórét megmossuk, karikákra vágjuk. A húst megmossuk, leszárítjuk, és apró kockákra vágjuk.

Felforrósítjuk az olajat, és fehéredésig pirítjuk rajta a húst. Akkor sózzuk, és kevés víz hozzáadásával, lefedve, lassan pároljuk. Amikor már majdnem puha a hús, megszórjuk a liszttel, elkeverjük, kicsit pirítjuk, majd a fűszerpaprikát is belekeverjük, és kb. 1 l vizet öntünk hozzá. Felforraljuk. Amikor forr, beletesszük a répát, majd 10 perc múlva a borsót és a pórét is. Sózzuk, borsozzuk, és a petrezselymet is beleszórjuk. Puhára főzzük. A tésztához a tojást kikeverjük a liszttel, sóval és annyi vízzel, hogy csurgatható legyen. Amikor már a hús és a zöldségek is puhák, a tésztát belecsurgatjuk a levesbe. Kíméletesen összeforraljuk (kb. 2 perc) és tálaljuk.
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok!
0 komment 14 ember kedveli archangels-jophiel
2012.06.06 16:54
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
borsót kifejtjük, répát meghámozzuk, pórét megmossuk, húst megmossuk, tojást kikeverjük, tésztát belecsurgatjuk, fűszerpaprikát, belecsurgatjuk, összeforraljuk, felszeleteljük, Felforrósítjuk, fűszerpaprika, petrezselymet, hozzáadásával, levesbetéthez, belekeverjük, petrezselyem, Felforraljuk, Kíméletesen, meghámozzuk, beletesszük, mokkáskanál, beleszórjuk, fehéredésig, csurgatható, leszárítjuk, megszórjuk, póréhagyma, elkeverjük, sertéscomb, tisztított, kikeverjük, sárgarépa, szál póréhagyma, sertéscomb, evőkanál olaj, liszt, mokkáskanál fűszerpaprika, evőkanál vágott petrezselyem, levesbetéthez, tojás, liszt,
Hatlapos süti
0 komment 25 ember kedveli
Túrós csillagok
0 komment 3 ember kedveli
Finom süti
0 komment 15 ember kedveli
Fűszeres csirkemell !
0 komment 23 ember kedveli
Parajos tészta
2 komment 5 ember kedveli
Baileys-likőr
2 komment 39 ember kedveli
Diós guba
0 komment 12 ember kedveli
Csirkés pite
0 komment 2 ember kedveli
Sonkás kocka
0 komment 5 ember kedveli
Sertéssült-grillen-
0 komment 8 ember kedveli
Habos teasütemény
0 komment 3 ember kedveli
Csokis diós krémes álom
0 komment 21 ember kedveli
Tejszines cukkinileves!
0 komment 5 ember kedveli
Tápióbicskei töltött káposzta
1 komment 8 ember kedveli
Halfasírt meleg endívia salátával, zöldfűszeres majonézzel.
0 komment 2 ember kedveli
Burgonyás pite!
0 komment 9 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2017 TVN.HU Kft.