Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Gesztenyés-vaníliapudingos habszeletke recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 5 főre
» A piskótához:
» 6 db tojás
» 4.5 evőkanál finomliszt
» 1.5 ek kakaópor
» 2 kávéskanál vanília aroma
» 6 ek kristálycukor
» 0.5 csomag sütőpor
» A gesztenyés és a pudingos rétegekhez:
» 500 g gesztenyemassza
» 10 ml rumaroma (vagy sütőrum)
» 5 ek porcukor
» 2 tasak vaníliás pudingpor (főzős)
» 8 dl tej
» 10 dkg vaj
» 1 dl habtejszín (vagy hulala)
» A tetejére
» 4 dl habtejszín (vagy hulala)
» 2 ek cukrozatlan kakaópor (vagy cukrozott)
» 1 kávéskanál habfixáló
» 1 ek porcukor
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

1. Elkészítjük a piskótát: a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, majd a liszttel, a kakaóval és a sütőporral. A fehérjét kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a masszába. Sütőpapírozott tepsibe öntjük, és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, s rögtön levesszük a lángot 150 fokra. Tűpróbáig sütjük.
2. Míg sül a piskóta, elkészítjük a krémeket. A pudinghoz 3 dl tejben elkeverjük a cukrot és a port, a többi tejet addig forráspontig melegítjük. Ekkor beleöntjük a keveréket, és gyors (kézi habverős) keverés mellett pár perc alatt sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, belekavarjuk a vaj felét, és félretesszük dermedni.
3. A gesztenyét villával összetörjük, beletesszük a vaj másik felét, a tejszínt/Hulalát, a rumaromát, és a kihűlt pudingból belekanalazunk kb. 3-4 evőkanálnyit, hogy jól kenhető, krémes masszát kapjunk.
4. Ha kész a piskóta és kissé lehűlt, tálcára fordítjuk, lehúzzuk a papírt, és megvárjuk, míg teljesen kihűl. Ekkor vízszintesen kettévágjuk.
5. Megtöltjük a krémekkel a következőképpen: az alsó lapot megkenjük a gesztenyekrémmel, erre rásimítjuk a vaníliapudingot. Lefedjük a másik lappal, a tetejét pedig a keményre felvert tejszínhabbal/Hulalával zárjuk. (Ha tejszínt használunk, tegyünk hozzá cukrot és habfixálót! A Hulalában mindez már benne van.)
6. Meghintjük kakaóporral, és akár azonnal fel is vágható, de 20 perc pihenés a hűtőben nem árt neki.
Megjegyzés / tipp:

Kb. 2000 Ft-ba kerül ez a finomság.
Jó étvágyat hozzá!
0 komment 9 ember kedveli lilagondolatok
2015.12.23 19:56
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
pudingos rétegekhez, tojásokat szétválasztjuk, sárgáját kikeverjük, fehérjét kemény, többi tejet, gesztenyét villával, kihűlt pudingból, alsó lapot, másik lappal, tetejét pedig, keményre felvert, gesztenyekrémmel, gesztenyemassza, következőképpen, vaníliapudingot, vaníliapudingos, belekanalazunk, szétválasztjuk, Sütőpapírozott, beleforgatjuk, tejszínhabbal, előmelegített, kristálycukor, vízszintesen, belekavarjuk, evőkanálnyit, forráspontig, félretesszük, elkészítjük, Elkészítjük, cukrozatlan, beletesszük, habszeletke, összetörjük, kakaóporral, kettévágjuk, használunk, piskótához, tojás, evőkanál finomliszt, kakaópor, kávéskanál vanília aroma, kristálycukor, csomag sütőpor, gesztenyemassza, rumaroma vagy sütőrum, porcukor, habtejszín vagy hulala, tetejére, habtejszín vagy hulala, kávéskanál habfixáló, porcukor,
Kajszis, mandulás pite !
0 komment 3 ember kedveli
Almás savanyúkáposzta
0 komment 1 ember kedveli
Medvehagymával ízesített stefánia vagdalt
0 komment 1 ember kedveli
Meggyes-mákos rétes
0 komment 1 ember kedveli
Tejfölös hús (pulykamellfiléből)
0 komment 7 ember kedveli
Túróval töltött tojás sütve
0 komment 2 ember kedveli
Hatlapos csokis !
1 komment 14 ember kedveli
Turótorta
0 komment 1 ember kedveli
Morgós csúcs
0 komment 5 ember kedveli
Babgulyás
2 komment 8 ember kedveli
Sonkás, túrós sztrapacska
0 komment 6 ember kedveli
Szilvával töltött csirkemell bacon köntösben
0 komment 3 ember kedveli
Somlói galuska
0 komment 8 ember kedveli
Madártej
1 komment 7 ember kedveli
Szalontüdő...
0 komment 10 ember kedveli
Bigos
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.