Fogás: leves, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A szegfűszegből, az egész fahéjból és a citrom vékonyan lehámozott héjából redukciót főzök. (Kb. egy dl vízben az anyagokat felteszem főni és felére beforralom, majd leszűröm.) A citrom levét kicsavarom. A gyümölcsöt átválogatom, folyó víz alatt megmosom, majd fél liter vízben a redukcióval és a cukorral, húsz percig főzöm. Amíg a gyümölcs fő, a tejfölt a liszttel, csomómentesre elkeverem. A húsz perc elteltével, a tejfölhöz fokozatosan hozzáadok a még meleg levesből, elkeverem és az egészet a leveshez adom. Együtt átforralom és kihűtöm. Ha szükséges, ízlés szerint cukrot, vagy citromlevet adok hozzá. Amikor a leves kész szitán áttöröm.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Tálaláskor tejszínhabbal díszítem.
|
|
|
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
anitakezi
2014.06.11 14:31
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
egész fahéjból, citrom vékonyan, anyagokat felteszem, citrom levét, gyümölcsöt átválogatom, húsz perc, tejfölhöz fokozatosan, leveshez adom, leves kész, tejszínhabbal, szegfűszegből, csomómentesre, citromlevet, fokozatosan, átválogatom, redukcióval, Szederleves, elteltével, lehámozott, szegfűszeg, kicsavarom, átforralom, beforralom, tejfölösen, gyümölcsöt, Tálaláskor, elkeverem, hozzáadok, elkeverem, redukciót, felteszem, anyagokat, szükséges, tejfölhöz, liszttel, vanília, fahéj, szeder, pohár tejföl, liszt, cukor, szem szegfűszeg, citrom,
|
|
|
|
|