Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Füstölt sonkás pite. recept Kedvelt receptek
Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 25 dkg liszt
» 12,5 dkg vaj vagy margarin
» 5 evőkanál hideg víz
» só
» bors
» 50 dkg főtt, füstölt sonka
» 1 fej hagyma
» olaj
» 3 tojás
» 2 teáskanál mustár
» 10 dkg reszelhető sajt
» 1 csokor petrezselyem
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


Robotgéppel morzsásra keverem a lisztet és a vajat. Sóval és borssal ízesítem, majd beleöntöm a vizet, és tésztává gyúrom. A hűtőbe teszem pihenni. Ezalatt az olajon, kis lángon üvegesre párolom az apróra vágott hagymát, hozzáadom az apró kockákra vágott sonkát, nagyobbra veszem a lángot, és picit megpirítom a húst. Hozzáadom az apróra vágott petrezselymet. A tojásokat villával kissé felverem, belekeverem a mustárt és a reszelt sajtot, majd az egészet a petrezselymes sonkához keverem. A tésztát egy kisebb és egy nagyobb részre osztom, a nagyobbal kibélelek egy kerámia pite-formát, úgy, hogy pereme is legyen. Beleöntöm a tölteléket, majd a kisebbik részt is kinyújtom, és befedem vele a pitét és mehet a 200°C-os sütőbe úgy negyven percre.
Megjegyzés / tipp:

A széleket kicsit összetapicskolom, nehogy kinyíljon. Villával megszurkálom a tetejét, hogy a gőz távozni tudjon.
0 komment 6 ember kedveli haaapci
2012.09.22 15:33
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
hűtőbe teszem, apróra vágott, apró kockákra, tojásokat villával, reszelt sajtot, petrezselymes sonkához, nagyobb részre, nagyobbal kibélelek, kerámia pite-formát, kisebbik részt, 200°C-os sütőbe, széleket kicsit, összetapicskolom, petrezselymet, petrezselymes, megszurkálom, petrezselyem, Robotgéppel, belekeverem, tölteléket, reszelhető, megpirítom, Beleöntöm, teáskanál, morzsásra, beleöntöm, Hozzáadom, hozzáadom, tojásokat, nagyobbra, kibélelek, nagyobbal, kinyújtom, kinyíljon, tésztává, margarin, kisebbik, evőkanál, liszt, vagy margarin, evőkanál hideg, bors, főtt füstölt sonka, hagyma, olaj, tojás, teáskanál mustár, reszelhető sajt, csokor petrezselyem,
BURGONYAKRÉM LEVES
0 komment 1 ember kedveli
Harcsapaprikás
0 komment 7 ember kedveli
Batida de maracuja koktél.
0 komment 1 ember kedveli
Milánói – kicsit másképp
0 komment 3 ember kedveli
Pástétomos kosárkák
0 komment 6 ember kedveli
Csilla néni Répás-kókuszos tallérja
0 komment 3 ember kedveli
Rakott tészta
0 komment 8 ember kedveli
Bacon-ös tejszínes halragu
0 komment 1 ember kedveli
Kisfiam kedvenc piskótája
0 komment 2 ember kedveli
Panna cotta
0 komment 3 ember kedveli
Fonatos töltött kenyér
0 komment 3 ember kedveli
Сырники – azaz orosz túrófánk kicsit másképp
0 komment 3 ember kedveli
Fűszeres csirkemell mexikói körettel.
0 komment 3 ember kedveli
Tejszínes-gombás penne
0 komment 6 ember kedveli
SPORT SZELET
0 komment 1 ember kedveli
Babos egytálétel
0 komment 5 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.