Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Töltött pulyka recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: több mint 3 óra, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 5 főre
» 2-2,5 kg-os bébi pulyka
» 1 köteg angol zeller
» 2 szál póréhagyma
» 20-20 dkg pulykazúza és pulykamáj
» 1 köteg petrezselyemzöld
» 4-5 szelet bacon szalonna
» 25 dkg minőségi vaj
» Só, bors ízlés szerint
» Személyenként 15-20 dkg pirított zsemlekocka
» 1 pulyka aprólékja
» 2 fej vöröshagyma
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A pulyka bőre alá sós vajat labdákba betöltünk, leginkább a mellehúsát érdemes így előkészíteni. De nem árt a combjának sem. Akár a töltött csirkénél, felfejtjük a bőrét és alátöltjük a sós vajlabdákat. A pulykát kívülről és belülről is besózzuk, a máját és a zúzáját kivesszük és az aprólékkal, valamint a plusz vásárolt májjal és zúzával feltesszük főni, mint egy húslevest. Bezöldségeljük angol zellerdarabokkal, hagymával, póréhagymával, és addig főzzük, amíg a pulykaszív és a máj meg nem puhul. Ha megpuhult, apró kockára vágjuk és elkeverjük a pirított zsemlekockával, ezt követően az aprólékról is leszedjük a húst, apró darabokra vágjuk és elkeverjük a zsemlekockában. A pulykát ahány kg, annyi óráig kell sütni 140 fokon folyamatosan locsolgatva olvasztott vajjal. Ha erősen sülne, takarjuk le alufóliával, hogy minden oldala egyenlegesen süljön. A töltelékhez 1 köteg apróra vágott petrezselymet adjunk és sóval, borssal fűszerezzük. Egy fej vöröshagymát apró kockára vágunk és a szintén kockára vágott bacon szalonnával üvegesre pirítunk, és ezt is hozzáadjuk a töltelékhez. A megmaradt főzőlében a száraz pirított zsemlekockát átitatjuk. Olyan állagúra kell ,,áztatnunk", mint egy zsemlegombócot. Ezt egy kiolajozott serpenyőbe öntjük, gazdagon meglocsoljuk a tetejét zsiradékkal és sütőben a pulykával együtt piros, ropogósra sütjük. A megmaradt főzőléből készíthetjük el a mártását visszaforralással, vagy kevés keményítővel besűríthetjük. Ez a gravey szósz.
Köretként burgonyapürét kínáljunk és megsült tölteléket. A húst szeletelhetjük, így megkülönböztethetünk a melléből vágott fehér hús szeleteket, vagy a combjából vágott barnahús szeleteket. Nagyon finom az ételhez az almából, birsalmából készült befőtt vagy kompót, de feltálalhatunk áfonyalekvárt is.
Megjegyzés / tipp:

Nagyon finom az ételhez az almából, birsalmából készült befőtt vagy kompót, de feltálalhatunk áfonyalekvárt is.
0 komment 11 ember kedveli zsoka08
2011.12.12 12:47
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
pulyka bőre, mellehúsát érdemes, töltött csirkénél, pulykát kívülről, zúzáját kivesszük, plusz vásárolt, pirított zsemlekockával, pulykát ahány, szintén kockára, megmaradt főzőlében, száraz pirított, kiolajozott serpenyőbe, tetejét zsiradékkal, pulykával együtt, megmaradt főzőléből, mártását visszaforralással, gravey szósz, húst szeletelhetjük, melléből vágott, combjából vágott, petrezselyemzöld, zellerdarabokkal, zsemlekockával, szeletelhetjük, Bezöldségeljük, feltálalhatunk, feltálalhatunk, zsemlegombócot, zsemlekockában, póréhagymával, petrezselymet, besűríthetjük, áfonyalekvárt, Személyenként, áfonyalekvárt, burgonyapürét, egyenlegesen, vöröshagymát, folyamatosan, készíthetjük, keményítővel, zsemlekockát, meglocsoljuk, előkészíteni, vajlabdákat, alufóliával, kg-os bébi pulyka, köteg angol zeller, szál póréhagyma, pulykazúza pulykamáj, köteg petrezselyemzöld, szelet bacon szalonna, minőségi, bors ízlés szerint, pulyka aprólékja, vöröshagyma,
Darált hússal és kecskesajttal töltött padlizsán...
1 komment 1 ember kedveli
Legényfogó leves
0 komment 12 ember kedveli
Mézes mustáros csirke szezámos bundában
0 komment 8 ember kedveli
Juhtúros pogácsa
0 komment 3 ember kedveli
Citromos-paradicsomos csirkecomb
0 komment 4 ember kedveli
Parasztreggeli kicsit másként
1 komment 10 ember kedveli
Töltött tök görögösen.
0 komment 2 ember kedveli
Currys hagymaleves húsgombóccal
0 komment 1 ember kedveli
Kecskeméti barack melegen
0 komment 2 ember kedveli
Illatos omlós csirke
2 komment 18 ember kedveli
Csokis dominó
0 komment 3 ember kedveli
Sajtos Puffancs
0 komment 7 ember kedveli
Kecskesajtos burgonyalepény balzsamecetes grillparadicsommal
0 komment 1 ember kedveli
Brokkoli leves
0 komment 1 ember kedveli
Sült csirkecombok mediterrán zöldségágyon
3 komment 13 ember kedveli
Tepertős pogácsa (élesztő nélkül)
4 komment 13 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.