Fogás: desszert, Alkalom: születésnap, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A langyos tejben felfuttatom az élesztőt, cukorral együtt.
Amikor már felfutott akkor adom hozzá a többi anyagot is.
Kelt tésztát gyúrok belőle és kis ideig pihentet.
Ha ezzel megvagyok akkor 15 x 30 cm- téglalappá nyújtom ki.
A tölteléket rákenem ,majd szorosan feltekerem az egészet.
5 mm vastag szeletekre vágom fel és selejtpapírral bélelt tepsibe rakom, a vágott felükkel lefelé.
160-170 fokon sütöm meg.Akkor jó ha szép pirosas.
Töltelék:
a töltelékhez a fehérjét a cukorral kemény habbá verem és a végén keverem bele a darabolt diót is.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Aránylag hamar kész ez a süti, de hamar el is fogy.
Jó étvágyat kívánok hozzá.
|
|
|
|
2 komment
|
7 ember kedveli
|
ibolya58
2012.04.21 17:08
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
ibolya58 |
2012.04.25. 14:37 (#2) |
|
|
Köszi,hogy figyelmeztettél, igazad van.
kb. fél kgliszt kell hozzá. |
|
kutierzsi |
2012.04.22. 22:49 (#1) |
|
|
Bocsi nem kritizálni akarok , de a liszt kimaradt a hozzávalókból. Üdv:Erzsi |
| |
|
|
|
langyos tejben, többi anyagot, tölteléket rákenem, vágott felükkel, cukorral kemény, végén keverem, darabolt diót, selejtpapírral, tojásfehérje, tojássárgája, töltelékhez, felfuttatom, téglalappá, szeletekre, olvasztott, tölteléket, feltekerem, felfutott, megvagyok, cukorral, élesztőt, pihentet, szorosan, kenéshez, cukorral, darabolt, Aránylag, étvágyat, Töltelék, fehérjét, felükkel, egészet, tepsibe, tojássárgája, olvasztott, élesztő, csipet, kenéshez, tojásfehérje, cukor, apróra vágott,
|
|
|
|
|