Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Tárkonyos kacsaragu leves recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 80 dkg kacsacomb
» ízlés szerint só,bors
» 15 dkg füstölt szalonna
» 20 dkg vöröshagyma
» 5dkg fokhagyma
» 1 csokor petrezselyemzöld
» csipet tárkony
» 30 dkg sárgarépa
» 10 dkg zeller
» 20 dkg fehérrépa
» 3 dl tejszín
» 2 dl tejföl
» Levesbetéthez:
» 1 csokor metélőhagyma
» csipet tárkony
» 1 szál zellerzöld
» csipet
» 10 dkg liszt
» 1 db tojás
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Lépés 1

A kacsacombról lehúzzuk a bőrét, a háját apróra szeleteljük. A húsát kockára vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk. A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk, és serpenyőben pirítani kezdjük. Mikor kezd kiolvadni a zsírja, hozzáadjuk a kacsahájat, és az egészet aranyszínűre pirítjuk. Ha megpirult, az így keletkezett töpörtyűt egy tálban félretesszük.

Lépés 2

A zsíron megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a préselt fokhagymát, az őrölt borsot, a finomra szeletelt petrezselyemzöldet, a tárkonyt, és átforgatjuk az egészet.

Lépés 3

Ezután belekeverjük a kacsahúst, a kockára vágott sárgarépát, fehérrépát és zellert, majd pár percig lassú tűzön pirítjuk. Mikor illatosan pezseg, ráöntjük a fehérbort és fél liter vizet. Ha a zöldség és a hús megpuhult, tejszínes-tejfölös habarással sűrítjük a levest, és lassú tűzön forraljuk tovább.

Lépés 4

Míg forr a leves, elkészítjük a levesbetétet: a megpirított szalonnát és a kacsa töpörtyűt ledaráljuk. A lisztet, a tojást, az apróra vágott zeller zöldet összekeverjük, sóval és metélőhagymával ízesítjük. Kevés vizet adunk hozzá, és elkeverjük benne a ledarált szalonnát és kacsatöpörtyűt. Lassan a forró levesbe szaggatjuk.

Lépés 5

A levest frissen vágott tárkonnyal tálaljuk.
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok
0 komment 2 ember kedveli feviroza
2015.06.26 10:45
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
kacsacombról lehúzzuk, háját apróra, húsát kockára, füstölt szalonnát, egészet aranyszínűre, tálban félretesszük, zsíron megfonnyasztjuk, apróra vágott, préselt fokhagymát, őrölt borsot, finomra szeletelt, kockára vágott, megpirított szalonnát, kacsa töpörtyűt, ledarált szalonnát, forró levesbe, levest frissen, petrezselyemzöld, megfonnyasztjuk, metélőhagymával, kacsatöpörtyűt, összekeverjük, Levesbetéthez, belekeverjük, megborsozzuk, levesbetétet, vöröshagymát, félretesszük, aranyszínűre, metélőhagyma, kacsacombról, átforgatjuk, szeleteljük, vöröshagyma, keletkezett, elkészítjük, megpirított, serpenyőben, kacsahájat, hozzáadjuk, fokhagymát, zellerzöld, hozzáadjuk, kacsacomb, ízlés szerint sóbors, füstölt szalonna, vöröshagyma, 5dkg fokhagyma, csokor petrezselyemzöld, csipet tárkony, sárgarépa, zeller, fehérrépa, tejszín, tejföl, Levesbetéthez, csokor metélőhagyma, csipet tárkony, szál zellerzöld, csipet, liszt, tojás,
Húsgombóc Leves
1 komment 12 ember kedveli
Sült császáros gomba felfújt
0 komment 5 ember kedveli
Káposztával és burgonyával sült hurka
0 komment 1 ember kedveli
Egyszerű meggytorta
0 komment 7 ember kedveli
Cukros saláta
0 komment 4 ember kedveli
Otthoni fondant
0 komment 8 ember kedveli
Tejszínes-tojásos csirkemell
0 komment 7 ember kedveli
Bögrében sült süti 5 perc alatt MIKRÓBAN
0 komment 11 ember kedveli
Csigapörkölt
2 komment 22 ember kedveli
Rántott csirke kicsit másképp
0 komment 5 ember kedveli
Káposztás kacsa
1 komment 1 ember kedveli
Bostoni pulykamell
0 komment 14 ember kedveli
Vaníliakrémmel töltött zsemle
0 komment 4 ember kedveli
Bálint napi süti (sütés nélkül)
0 komment 7 ember kedveli
Ördög pecsenye
0 komment 29 ember kedveli
Tésztasaláta sonkával
2 komment 5 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.