Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Teflonedényben feltesszük forrni az 1 liter tejet.Míg a tej forr, a sárgájától különválasztott fehérjéket kemény habbá verjük, majd a sárgájákat a cukorral, a liszttel és a csipet sóval alaposan kikeverjük.
A forrásban lévő tej felületére evőkanál segítségével habgaluskákat formázunk a kemény habból. Kétszer-háromszor megforgatjuk a galuskákat a tejben, rugalmas állagúvá főzzük a habgaluskákat, majd szűrőkanál segítségével hőálló edényekbe rakjuk őket. Vaníliás cukrot szórunk rájuk.
A felforrt tejbe állandó, gyors mozdulatokkal végzett keverés közben óvatosan belecsorgatjuk a kikevert tojássárgákat. Krémes állagúra főzzük. Amikor felfőtt, szedőkanállal ráadagoljuk a habgaluskákra.
Alaposan kihűtjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Isteni.
|
|
|
|
0 komment
|
6 ember kedveli
|
zsuzsika022
2013.12.07 20:10
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
sárgájától különválasztott, csipet sóval, forrásban lévő, kemény habból, felforrt tejbe, kikevert tojássárgákat, különválasztott, Teflonedényben, belecsorgatjuk, mozdulatokkal, tojássárgákat, habgaluskákra, habgaluskákat, habgaluskákat, szedőkanállal, megforgatjuk, segítségével, segítségével, ráadagoljuk, felületére, kikeverjük, fehérjéket, sárgájákat, galuskákat, feltesszük, szűrőkanál, sárgájától, edényekbe, háromszor, forrásban, formázunk, vaníliás, liter, tojás, evőkanál cukor, csomag vaníliás cukor, liszt, csipet,
|
|
|
|
|