Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Kínai csirkemell recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 80 dkg csirkemell
» 40 dkg ananászkonzerv
» 3 evőkanál olaj
» 3 cl vodka
» 6 cl szójamártás(szójaszósz)
» 1 gerezd fokhagyma
» 1 késhegynyi tört ánizsmag
» őrölt gyömbér, reszelt szerecsendió
» szárított őrölt narancshéj
» 1 késhegynyi fahéj
» 1 késhegynyi kínai ötfűszer keverék
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Először lebőrözzük és kicsontozzuk a csirkemelleket, ezt követőn fél órára hűtőbe tesszük, hogy kissé megdermedjenek, így könnyebb szeletelni. Ezután a húst rostjaira merőlegesen gyufaszálnyi darabokra vágjuk, és a szójamártás, a vodka, a tört fokhagyma és az ötféle fűszerkeverékkel összekeverjük.
Legalább 2 órán át állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.

Ezután majd egy serpenyőben felforrósított olajba öntjük.
Erős lángon 4-5 percig sütjük, ezután rakjuk bele a lecsepegtetett, kockákra vágott ananász befőttet, és ezzel még 2-3 percig hagyjuk a tűzön.
Húsleves kockával ízesített vízben főtt rizzsel tálaljuk, de még jobb, ha áztatott mazsolát vagy lehéjazott mandulát is keverünk a rizs közé.

Megjegyzés / tipp:


Én WOK-ban szoktam elkészíteni. A fűszereket nagyobb áruházban is meglehet vásárolni. Elkészítése nem igényel sok
időt, a húst előre be lehet pácolni, a köretet a hús sütése előtt
elszoktam készíteni.
A csirkemell csontját lefagyasztom és levesekhez szoktam felhasználni.
0 komment 5 ember kedveli ditke49
2013.09.11 13:45
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
húst rostjaira, tört fokhagyma, ötféle fűszerkeverékkel, ízek összeérjenek, rizs közé, fűszereket nagyobb, húst előre, csirkemell csontját, fűszerkeverékkel, lecsepegtetett, ananászkonzerv, megdermedjenek, csirkemelleket, felforrósított, összekeverjük, gyufaszálnyi, kicsontozzuk, összeérjenek, szerecsendió, lefagyasztom, felhasználni, Elkészítése, merőlegesen, szójamártás, elkészíteni, serpenyőben, szójamártás, fűszereket, szójaszósz, levesekhez, lebőrözzük, csirkemell, csirkemell, szeletelni, csirkemell, ananászkonzerv, evőkanál olaj, vodka, szójamártás szójaszósz, gerezd fokhagyma, késhegynyi tört ánizsmag, szárított őrölt narancshéj, késhegynyi fahéj,
Rozmaringos birsalma puncs---
0 komment 3 ember kedveli
Gesztenyés Tallér
0 komment 2 ember kedveli
Túrós barackos narancskrémes süti
0 komment 1 ember kedveli
Diós-csokis félhold
0 komment 3 ember kedveli
Gyros tál salátával
0 komment 6 ember kedveli
almás-diós muffin
0 komment 6 ember kedveli
Sült csirke; pola módra
2 komment 10 ember kedveli
Buci paleo
0 komment 2 ember kedveli
Cukkinifasírt
0 komment 7 ember kedveli
Gesztenye tekercs
0 komment 11 ember kedveli
Káposztás-hagymás csirkemell
0 komment 4 ember kedveli
A királynő tyúkhúslevese
0 komment 2 ember kedveli
Bácskai csirkemáj pirított tarhonyával
0 komment 8 ember kedveli
Lencse főzelék
0 komment 2 ember kedveli
Kakaóscsiga
0 komment 10 ember kedveli
Rózsalepény
0 komment 7 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.