Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Szarvascomb nyárson recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: húsvét, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 8 főre
» 1,5 kg szarvascomb
» 0,5 kg vöröshagyma, vagy lilahagyma
» 1 dl szezámolaj
» 2 ek méz
» 2 ek erős paprikakrém
» 1 tk őrölt rozmaring
» 1 tk kakukkfű
» 1 ek vörösborecet
» só
» bors
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A szarvascombot előbb rostirányra merőlegesen nagyobb, és 2-3 cm vastag szeletekre vágjuk. A szeleteket enyhén megklopfoljuk, majd kb. 3x3 cm-es kockákat vágunk belőlük. Az így előkészített húst összekeverjük az olajjal, mézzel, ecettel és a a fűszerekkel, majd hideg helyen pihentetjük pár órán keresztül. (Vigyázat, a paprikakrém rendszerint sós, amire ügyelnünk kell a fűszerezésnél.)
A pácolt húsdarabokat ezt követően nyársra húzzuk váltakozva a hagymaszeletekkel, vagy az egyben hagyott apró hagymákkal és alufóliába tekerve a grillrácsra helyezzük. 4-5 percenként fordítsunk rajta egyet és kb. 25 perc alatt készre sülnek a nyársak.
Megjegyzés / tipp:

Idénysalátával, friss kenyérrel, vagy ízlés szerint bármivel fogyaszthatjuk.
Egy kiváló 2008-as Blauburgert ajánlok hozzá.
0 komment 2 ember kedveli szelidszeder
2012.02.11 08:25
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
szarvascombot előbb, szeleteket enyhén, paprikakrém rendszerint, pácolt húsdarabokat, egyben hagyott, grillrácsra helyezzük, kiváló 2008-as, Idénysalátával, fogyaszthatjuk, fűszerezésnél, összekeverjük, megklopfoljuk, szarvascombot, vörösborecet, húsdarabokat, előkészített, paprikakrém, grillrácsra, rostirányra, fűszerekkel, pihentetjük, rendszerint, Szarvascomb, merőlegesen, paprikakrém, vöröshagyma, Blauburgert, szarvascomb, hagymákkal, szeletekre, lilahagyma, alufóliába, szezámolaj, szarvascomb, vöröshagyma vagy lilahagyma, szezámolaj, erős paprikakrém, őrölt rozmaring, kakukkfű, vörösborecet, bors,
Isteni Csörögefánk
3 komment 22 ember kedveli
Töpörtyűs ínyenckrém
1 komment 18 ember kedveli
Kiflikoch
0 komment 3 ember kedveli
Langalló
0 komment 28 ember kedveli
Hotdog
0 komment 1 ember kedveli
Kukucskálós túrós, ahogy én csinálom
2 komment 56 ember kedveli
Fonott foszlós kalács
0 komment 3 ember kedveli
Boszorkánykrém-geszenyével és almával-
0 komment 6 ember kedveli
Csirkemell hagymás sajtmártással
1 komment 15 ember kedveli
Dani szelet
0 komment 3 ember kedveli
Görög bárányfasírt
0 komment 2 ember kedveli
Profiterol
0 komment 3 ember kedveli
Húsos palacsinta-gombaszósszal-
0 komment 7 ember kedveli
Tonhal kék lagúna módra (japán recept)
0 komment 1 ember kedveli
Gombuca
0 komment 8 ember kedveli
Medvehagymával ízesített stefánia vagdalt
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.