Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Berliner recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» A linzertésztához:
» 10 dkg porcukor
» 20 dkg vaj
» 30 dkg liszt, 5-8 dkg darált dió
» 1 tojássárgája , reszelt citromhéj
» Megkenni : sárgabarack lekvár
» A töltelék folyékony részéhez:
» 15 dkg cukor ,fél liter víz
» Száraz részéhez:
» 20 dkg darált dió
» 30-35 dkg darált keksz
» őrőlt fahéj, őrőlt szekfűszeg
» 1 citrom reszelt héja
» 1-2 evőkanál méz
» Piskótarácshoz:
» 4 tojás
» 4 evőkanál cukor
» 4 evőkanál liszt
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Először kigyúrjuk a linzertésztát, majd a hűtőbe tesszük. A töltelék folyékony részéhez felforraljuk a vizet a cukorral, a száraz részhez valókat összekeverjük és hozzáadjuk a folyadékot majd masszává dolgozzuk össze. A linzertésztát tepsi méretűre nyújtjuk, villával megszurkáljuk és kb. 7-10 percig elősütjük. A piskótához szétválasztjuk a tojásokat, a sárgákat kikeverjük a cukorral és a liszttel, majd óvatosan hozzáadjuk a tojások habbá vert fehérjét. Az elősütött linzertésztát megkenjük sárgabaracklekvárral, egyenletesen elkenjük rajta a tölteléket. A piskótát habzsákba töltjük és átlósan berácsozzuk a süti tetejét. Visszatesszük a sütőbe kb. 20-25 percre és készre sütjük.
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok
0 komment 7 ember kedveli erzsikepuskas
2014.02.12 17:12
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
töltelék folyékony, hűtőbe tesszük, száraz részhez, folyadékot majd, linzertésztát tepsi, piskótához szétválasztjuk, sárgákat kikeverjük, tojások habbá, elősütött linzertésztát, piskótát habzsákba, süti tetejét, linzertésztához, szétválasztjuk, Piskótarácshoz, linzertésztát, linzertésztát, linzertésztát, Visszatesszük, megszurkáljuk, összekeverjük, tojássárgája, felforraljuk, egyenletesen, berácsozzuk, sárgabarack, piskótához, hozzáadjuk, kikeverjük, tölteléket, folyadékot, hozzáadjuk, szekfűszeg, tojásokat, habzsákba, elősütött, folyékony, elősütjük, linzertésztához, porcukor, vaj, liszt darált dió, Megkenni sárgabarack lekvár, töltelék folyékony részéhez, cukor fél liter víz, Száraz részéhez, darált dió, darált keksz, citrom reszelt héja, evőkanál méz, Piskótarácshoz, tojás, evőkanál cukor, evőkanál liszt,
Túrógombóc mák bundában...Az unokáim kedvence...
0 komment 10 ember kedveli
Zsemlefelfújt torta
0 komment 4 ember kedveli
Mi's más saláta
0 komment 13 ember kedveli
Házi paradicsomlé
0 komment 1 ember kedveli
Zserbó golyó
0 komment 4 ember kedveli
Krumplis-vajas pogácsa
0 komment 7 ember kedveli
Ropogós csirkefalatok
0 komment 8 ember kedveli
Krumplis pogácsa
1 komment 8 ember kedveli
Habos túrós lepény
0 komment 9 ember kedveli
Lencse krémleves
0 komment 1 ember kedveli
Gesztenyekrém leves
0 komment 2 ember kedveli
Burgonyás cukkinis egytál !
0 komment 6 ember kedveli
Mákosguba
1 komment 5 ember kedveli
Panjabi káposzta
0 komment 10 ember kedveli
Fokhagymás sárgaborsó krémleves
0 komment 5 ember kedveli
Grillezett csirkemell sült zöldségekkel
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.