Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Magvas krumplifánk recept Kedvelt receptek
Fogás: köret, Alkalom: farsang, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 1 főre
» Kb. 40 -50 darabhoz2,5 dkg élesztő
» 1 mk. cukor
» 1 dl tej
» 30 dkg liszt
» 5-5 dkg tisztított tökmag és napraforgó
» 25 dkg héjában főtt áttört burgonya
» olaj
» A mártáshoz: 2 dl tejföl
» 2 gerezd fokhagyma
» 1 ek. vágott petrezselyem
» 1 tubus füstölt sajt-krém (kb. 12 dkg.)
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Az élesztőt morzsoljuk el 1 dl langyos vízben, keverjük el a cukorral, a langyos tejjel és kevés liszttel, majd langyos helyen futtassuk fel. A magvakat durván vagdaljuk fel.
A maradék lisztet, csipetnyi sót, borsot és az áttört burgonyát, a magvakat tegyük egy nagy tálba. Ha felfutott az élesztő, azt is öntse hozzá, és kevés langyos víz hozzáadásával a tésztát alaposan dolgozzuk ki, hogy jó levegős legyen. Ha kellően szuszogós a tészta, takarjuk le és langyos helyen addig kelesztjük, amíg kb. a duplájára nem dagad.
Ha megkelt a massza, az edényben kicsit gyúrjuk át, majd még 5 percig pihentessük. Forrósítsuk fel az olajat (nem túl forróra), kanállal szaggassuk bele a masszát és süssük pirosra (3-5 perc alatt, a mérettől függően). Szedjük szalvétára, hogy felitassa az olajat.
A mártáshoz keverjük simára a tejfölt a fokhagymával, a petrezselyemmel, a sajtkrémmel és kínáljuk a fánk mellé.
Megjegyzés / tipp:

Kiváló így önállóan is, de nagyszerű sültekhez, de legfőképpen kacsához!
2 komment 7 ember kedveli cocco
2012.02.19 09:00
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
cocco 2012.02.26. 03:03 (#2)
próbáld ki tényleg nagyon ízletes, és egészségedre ..-)
omanyi 2012.02.25. 11:43 (#1)
Nagyon tetszik az az ízvilága.Jól néz ki ki fogom próbálni.
Címkék
élesztőt morzsoljuk, langyos tejjel, magvakat durván, maradék lisztet, áttört burgonyát, magvakat tegyük, nagy tálba, tésztát alaposan, edényben kicsit, mérettől függően, mártáshoz keverjük, fánk mellé, petrezselyemmel, hozzáadásával, fokhagymával, petrezselyem, legfőképpen, sajtkrémmel, pihentessük, Forrósítsuk, krumplifánk, napraforgó, kelesztjük, szaggassuk, tisztított, morzsoljuk, szalvétára, vagdaljuk, nagyszerű, csipetnyi, fokhagyma, felitassa, duplájára, sültekhez, mártáshoz, futtassuk, burgonyát, dolgozzuk, darabhoz25 élesztő, cukor, liszt, tisztított tökmag napraforgó, héjában főtt áttört burgonya, olaj, mártáshoz tejföl, gerezd fokhagyma, vágott petrezselyem, tubus füstölt sajt-krém,
Csirkemell rétegezett hagymás burgonyával
0 komment 12 ember kedveli
Sajtos tészta
0 komment 8 ember kedveli
Részeges-epres túrótorta
0 komment 3 ember kedveli
Aludttejes pite.
4 komment 18 ember kedveli
Göngyölt hús
0 komment 13 ember kedveli
Hajdinás zöldségleves
0 komment 1 ember kedveli
Gyros tál egyszerűen
0 komment 22 ember kedveli
Töltött patisszon...
0 komment 4 ember kedveli
Magyaróvári szelet sertéshússal laskagombával
1 komment 2 ember kedveli
BROKKOLIKRÉMLEVES
0 komment 4 ember kedveli
Kráter szelet
0 komment 5 ember kedveli
Túrós-vajas pogácsa
0 komment 2 ember kedveli
Almás püspökkenyér
0 komment 4 ember kedveli
Kávés tekercs
0 komment 9 ember kedveli
Vanília Krémes Palacsinta
0 komment 6 ember kedveli
Hamis túrógombóc
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.