Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Almás zserbó. recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» Tészta: 3 db tojás
» 50 dkg liszt
» 20 dkg vaj
» 10 dkg porcukor
» 1,5 dl tej
» 3 dkg élesztő
» csipetnyi
» Töltelék: 70 dkg alma
» 25 dkg darált dió
» 15 dkg porcukor
» 20 dkg sárgabaracklekvár
» Máz: 10 dkg vaj
» 3 evőkanál kakaópor
» 2 evőkanál porcukor
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


Az élesztőt kevés langyos tejben a cukorral és 1 evőkanál liszttel megfuttatjuk. A sóval elkevert lisztet a vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a felvert tojást, a megfuttatott élesztőt, majd a maradék tejjel összegyúrjuk, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. A tésztából három cipót formálunk, és egy órán át, pihentetjük. Az almát megmossuk, meghámozzuk, és lereszeljük. Hozzáadjuk a porcukorral elkevert darált diót, és alaposan összekeverjük.
Az egyik cipót tepsi nagyságúra nyújtjuk, és kikent, kilisztezett tepsibe tesszük. Megkenjük a lekvár felével, ráhalmozzuk a töltelék felét, elegyengetjük, ráhelyezzük a másik kinyújtott lapot, és ezt is megkenjük a maradék lekvárral, majd a töltelékkel. Ráfektetjük a harmadik lapot, enyhén lenyomkodjuk, villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőbe téve közepes hőmérsékleten megsütjük.
Végül a tetején elsimítjuk a csokimázat.
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok!
0 komment 17 ember kedveli haaapci
2012.09.27 10:34
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
élesztőt kevés, sóval elkevert, vajjal elmorzsoljuk, felvert tojást, megfuttatott élesztőt, maradék tejjel, tésztából három, almát megmossuk, porcukorral elkevert, egyik cipót, lekvár felével, töltelék felét, másik kinyújtott, maradék lekvárral, harmadik lapot, tetején elsimítjuk, előmelegített, megszurkáljuk, elegyengetjük, hőmérsékleten, összekeverjük, lenyomkodjuk, kilisztezett, megfuttatjuk, megfuttatott, elmorzsoljuk, összegyúrjuk, meghámozzuk, Ráfektetjük, lereszeljük, pihentetjük, töltelékkel, ráhalmozzuk, ráhelyezzük, porcukorral, nagyságúra, Hozzáadjuk, Hozzáadjuk, csokimázat, elsimítjuk, kinyújtott, lekvárral, Tészta tojás, liszt, porcukor, élesztő, csipetnyi, Töltelék alma, darált, porcukor, sárgabaracklekvár, evőkanál kakaópor, evőkanál porcukor,
Sangria by Serenella... meleg nyári napra!
0 komment 1 ember kedveli
Kalács-szív recept
0 komment 1 ember kedveli
Agglegény kedvence
0 komment 7 ember kedveli
Sonkás kocka
0 komment 5 ember kedveli
Csuka tormamártással
0 komment 2 ember kedveli
Bolondos gomba
0 komment 9 ember kedveli
Marokkói csirkekebab!
0 komment 7 ember kedveli
Zöldségpörkölt tésztával
1 komment 5 ember kedveli
Elefántkönnycsepp
0 komment 7 ember kedveli
Sült hurka-rozmaringos burgonyával-fehérboros káposztával-
0 komment 2 ember kedveli
Lábtörlő
1 komment 17 ember kedveli
Gesztenyés-mandulás torta...
0 komment 8 ember kedveli
Kókuszkrémes muffin
0 komment 1 ember kedveli
Isteni eledel
0 komment 24 ember kedveli
Gesztenyés-kókuszos süti lisztmentesen
0 komment 1 ember kedveli
Házi vermut
0 komment 12 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.