Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Almás zserbó. recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» Tészta: 3 db tojás
» 50 dkg liszt
» 20 dkg vaj
» 10 dkg porcukor
» 1,5 dl tej
» 3 dkg élesztő
» csipetnyi
» Töltelék: 70 dkg alma
» 25 dkg darált dió
» 15 dkg porcukor
» 20 dkg sárgabaracklekvár
» Máz: 10 dkg vaj
» 3 evőkanál kakaópor
» 2 evőkanál porcukor
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


Az élesztőt kevés langyos tejben a cukorral és 1 evőkanál liszttel megfuttatjuk. A sóval elkevert lisztet a vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a felvert tojást, a megfuttatott élesztőt, majd a maradék tejjel összegyúrjuk, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. A tésztából három cipót formálunk, és egy órán át, pihentetjük. Az almát megmossuk, meghámozzuk, és lereszeljük. Hozzáadjuk a porcukorral elkevert darált diót, és alaposan összekeverjük.
Az egyik cipót tepsi nagyságúra nyújtjuk, és kikent, kilisztezett tepsibe tesszük. Megkenjük a lekvár felével, ráhalmozzuk a töltelék felét, elegyengetjük, ráhelyezzük a másik kinyújtott lapot, és ezt is megkenjük a maradék lekvárral, majd a töltelékkel. Ráfektetjük a harmadik lapot, enyhén lenyomkodjuk, villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőbe téve közepes hőmérsékleten megsütjük.
Végül a tetején elsimítjuk a csokimázat.
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok!
0 komment 17 ember kedveli haaapci
2012.09.27 10:34
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
élesztőt kevés, sóval elkevert, vajjal elmorzsoljuk, felvert tojást, megfuttatott élesztőt, maradék tejjel, tésztából három, almát megmossuk, porcukorral elkevert, egyik cipót, lekvár felével, töltelék felét, másik kinyújtott, maradék lekvárral, harmadik lapot, tetején elsimítjuk, előmelegített, megszurkáljuk, elegyengetjük, hőmérsékleten, összekeverjük, lenyomkodjuk, kilisztezett, megfuttatjuk, megfuttatott, elmorzsoljuk, összegyúrjuk, meghámozzuk, Ráfektetjük, lereszeljük, pihentetjük, töltelékkel, ráhalmozzuk, ráhelyezzük, porcukorral, nagyságúra, Hozzáadjuk, Hozzáadjuk, csokimázat, elsimítjuk, kinyújtott, lekvárral, Tészta tojás, liszt, porcukor, élesztő, csipetnyi, Töltelék alma, darált, porcukor, sárgabaracklekvár, evőkanál kakaópor, evőkanál porcukor,
Marshall máj
0 komment 1 ember kedveli
Gyulai zöldségleves tarhonyával !
0 komment 4 ember kedveli
Tejszínes gesztenyebomba-ahogy én készítem-
1 komment 30 ember kedveli
Szaloncukor házilag- (fahéjas-gyömbéres, kókuszos-lime-os)
0 komment 12 ember kedveli
Cimetkrofni
2 komment 2 ember kedveli
Párizsi krém
1 komment 28 ember kedveli
Banánkrémes pite
0 komment 2 ember kedveli
Tiszai halászlé-bográcsban-
2 komment 5 ember kedveli
Töltike
0 komment 1 ember kedveli
A királynő kalácsa.
0 komment 5 ember kedveli
Csirkemell currysen
0 komment 4 ember kedveli
Káposztás rétes, borsos mártással
0 komment 6 ember kedveli
Zöldborsós jégsaláta
0 komment 3 ember kedveli
Káposztaleves korhelyeknek
0 komment 5 ember kedveli
Tárkonyos kacsaragu leves
0 komment 2 ember kedveli
Sütés nélküli 15 perces túrótorta eperrel
1 komment 7 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.