Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Almás zserbó. recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» Tészta: 3 db tojás
» 50 dkg liszt
» 20 dkg vaj
» 10 dkg porcukor
» 1,5 dl tej
» 3 dkg élesztő
» csipetnyi
» Töltelék: 70 dkg alma
» 25 dkg darált dió
» 15 dkg porcukor
» 20 dkg sárgabaracklekvár
» Máz: 10 dkg vaj
» 3 evőkanál kakaópor
» 2 evőkanál porcukor
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


Az élesztőt kevés langyos tejben a cukorral és 1 evőkanál liszttel megfuttatjuk. A sóval elkevert lisztet a vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a felvert tojást, a megfuttatott élesztőt, majd a maradék tejjel összegyúrjuk, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. A tésztából három cipót formálunk, és egy órán át, pihentetjük. Az almát megmossuk, meghámozzuk, és lereszeljük. Hozzáadjuk a porcukorral elkevert darált diót, és alaposan összekeverjük.
Az egyik cipót tepsi nagyságúra nyújtjuk, és kikent, kilisztezett tepsibe tesszük. Megkenjük a lekvár felével, ráhalmozzuk a töltelék felét, elegyengetjük, ráhelyezzük a másik kinyújtott lapot, és ezt is megkenjük a maradék lekvárral, majd a töltelékkel. Ráfektetjük a harmadik lapot, enyhén lenyomkodjuk, villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőbe téve közepes hőmérsékleten megsütjük.
Végül a tetején elsimítjuk a csokimázat.
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok!
0 komment 17 ember kedveli haaapci
2012.09.27 10:34
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
élesztőt kevés, sóval elkevert, vajjal elmorzsoljuk, felvert tojást, megfuttatott élesztőt, maradék tejjel, tésztából három, almát megmossuk, porcukorral elkevert, egyik cipót, lekvár felével, töltelék felét, másik kinyújtott, maradék lekvárral, harmadik lapot, tetején elsimítjuk, előmelegített, megszurkáljuk, elegyengetjük, hőmérsékleten, összekeverjük, lenyomkodjuk, kilisztezett, megfuttatjuk, megfuttatott, elmorzsoljuk, összegyúrjuk, meghámozzuk, Ráfektetjük, lereszeljük, pihentetjük, töltelékkel, ráhalmozzuk, ráhelyezzük, porcukorral, nagyságúra, Hozzáadjuk, Hozzáadjuk, csokimázat, elsimítjuk, kinyújtott, lekvárral, Tészta tojás, liszt, porcukor, élesztő, csipetnyi, Töltelék alma, darált, porcukor, sárgabaracklekvár, evőkanál kakaópor, evőkanál porcukor,
csilis bab "anyuci" módra -ezt szokta a fiam mondani ha én találom ki az ételt.
1 komment 11 ember kedveli
Fehérboros almaleves.
0 komment 2 ember kedveli
Paradicsomos halas tészta
0 komment 1 ember kedveli
Citromrolád.
0 komment 12 ember kedveli
Habroló vaníliakrémmel
0 komment 3 ember kedveli
Rizses hús
0 komment 4 ember kedveli
Aszalt sárgabarackos túrógombóc!
0 komment 2 ember kedveli
Frankfurti leves
1 komment 4 ember kedveli
Mogyoróvajas csokoládékocka
0 komment 7 ember kedveli
Kínai csirkemell
0 komment 5 ember kedveli
Müzlikeksz
0 komment 3 ember kedveli
Paprikás krumpli virslivel és kolbásszal
0 komment 4 ember kedveli
hústorta
0 komment 8 ember kedveli
Hatlapos süti
0 komment 25 ember kedveli
Diós-meggyes sütemény
0 komment 4 ember kedveli
Vaníliás csiga !
3 komment 15 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.