Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Viharsarki húsgombócleves. recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 3 db sárgarépa
» 2 db petrezselyem
» 1 db kisebb zeller
» 1 fej hagyma
» 4 evőkanál olaj
» 4 evőkanál cukor
» majoranna
» ételízesítő
» só
» mustár
» 1 evőkanál liszt
» 3 dl tejföl
» egy marék rizs
» 1 db tojás
» bors
» pirosarany
» 2 gerezd fokhagyma
» 1 csokor petrezselyem
» citrom
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:



A zöldséget sajtreszelőn (vagy erre alkalmas gépen) hajszálvékonyra reszeljük, a hagymát apróra vágjuk, vagy lereszeljük.

Az olajon sötétbarna karamellt készítünk, rádobjuk a reszelt zöldségeket, ételízesítővel félig puhára pároljuk. Pirospaprikával és majorannával meghintjük, átforgatjuk, vízzel felengedjül, sózzuk.

Amíg fő, összállítjuk a húsgombócot: a húshoz keverjük a tojást, a rizst, a vágott petrezselymet, a zúzott fokhagymát, sót, pirosaranyat, borsot és 3-5 centis gombócokat hengergetünk.

Amikor a leves forrt pár percig, mustáros, tejfölös habarással besűrítjük (hagyjunk tejfölt a végére is), belecsavarjuk a fél citrom levét és ha újra forr, lassan puhára főzzük benne a gombócokat.

Megjegyzés / tipp:

Tálalásnál megtejfölözzük a tetejét.
2 komment 11 ember kedveli archangels-jophiel
2012.04.27 12:42
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
guju 2015.11.10. 16:56 (#2)
Milyen húst használunk hozzá és mennyit?
nagyi01 2012.04.27. 21:15 (#1)
Biztosan kipróbálom, már ránézésre is finom!
Címkék
zöldséget sajtreszelőn, hagymát apróra, olajon sötétbarna, reszelt zöldségeket, húshoz keverjük, vágott petrezselymet, zúzott fokhagymát, leves forrt, hajszálvékonyra, Pirospaprikával, ételízesítővel, megtejfölözzük, húsgombócleves, petrezselymet, belecsavarjuk, majorannával, petrezselyem, sajtreszelőn, összállítjuk, petrezselyem, hengergetünk, pirosaranyat, lereszeljük, húsgombócot, zöldségeket, ételízesítő, átforgatjuk, felengedjül, besűrítjük, habarással, gombócokat, meghintjük, fokhagymát, Viharsarki, sárgarépa, petrezselyem, kisebb zeller, hagyma, evőkanál olaj, evőkanál cukor, majoranna, ételízesítő, mustár, evőkanál liszt, tejföl, marék rizs, tojás, bors, pirosarany, gerezd fokhagyma, csokor petrezselyem, citrom,
Óvári sertésszelet recept
0 komment 7 ember kedveli
Tökfőzelék
0 komment 5 ember kedveli
Részeges csirke
0 komment 6 ember kedveli
Görög bableves
0 komment 1 ember kedveli
Lazacszelet grillezett zöldségekkel
0 komment 1 ember kedveli
Sajtos rúd
0 komment 14 ember kedveli
Diókrémes szelet
0 komment 4 ember kedveli
Mákosguba rakottasan
0 komment 8 ember kedveli
Meggyes piskóta
0 komment 3 ember kedveli
Gombás zúzapörkölt
0 komment 2 ember kedveli
Vegyes saláta csirkemell csíkokkal, tojással, pirítóssal
0 komment 1 ember kedveli
Mákos túrós kocka
1 komment 10 ember kedveli
Paprikás csirke nokedlivel
0 komment 9 ember kedveli
Citromos fokhagymakrémleves...
0 komment 6 ember kedveli
Töltött alma !
0 komment 6 ember kedveli
Csirkemell baconben
0 komment 18 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.