Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Viharsarki húsgombócleves. recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 3 db sárgarépa
» 2 db petrezselyem
» 1 db kisebb zeller
» 1 fej hagyma
» 4 evőkanál olaj
» 4 evőkanál cukor
» majoranna
» ételízesítő
» só
» mustár
» 1 evőkanál liszt
» 3 dl tejföl
» egy marék rizs
» 1 db tojás
» bors
» pirosarany
» 2 gerezd fokhagyma
» 1 csokor petrezselyem
» citrom
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:



A zöldséget sajtreszelőn (vagy erre alkalmas gépen) hajszálvékonyra reszeljük, a hagymát apróra vágjuk, vagy lereszeljük.

Az olajon sötétbarna karamellt készítünk, rádobjuk a reszelt zöldségeket, ételízesítővel félig puhára pároljuk. Pirospaprikával és majorannával meghintjük, átforgatjuk, vízzel felengedjül, sózzuk.

Amíg fő, összállítjuk a húsgombócot: a húshoz keverjük a tojást, a rizst, a vágott petrezselymet, a zúzott fokhagymát, sót, pirosaranyat, borsot és 3-5 centis gombócokat hengergetünk.

Amikor a leves forrt pár percig, mustáros, tejfölös habarással besűrítjük (hagyjunk tejfölt a végére is), belecsavarjuk a fél citrom levét és ha újra forr, lassan puhára főzzük benne a gombócokat.

Megjegyzés / tipp:

Tálalásnál megtejfölözzük a tetejét.
2 komment 11 ember kedveli archangels-jophiel
2012.04.27 12:42
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
guju 2015.11.10. 16:56 (#2)
Milyen húst használunk hozzá és mennyit?
nagyi01 2012.04.27. 21:15 (#1)
Biztosan kipróbálom, már ránézésre is finom!
Címkék
zöldséget sajtreszelőn, hagymát apróra, olajon sötétbarna, reszelt zöldségeket, húshoz keverjük, vágott petrezselymet, zúzott fokhagymát, leves forrt, hajszálvékonyra, Pirospaprikával, ételízesítővel, megtejfölözzük, húsgombócleves, petrezselymet, belecsavarjuk, majorannával, petrezselyem, sajtreszelőn, összállítjuk, petrezselyem, hengergetünk, pirosaranyat, lereszeljük, húsgombócot, zöldségeket, ételízesítő, átforgatjuk, felengedjül, besűrítjük, habarással, gombócokat, meghintjük, fokhagymát, Viharsarki, sárgarépa, petrezselyem, kisebb zeller, hagyma, evőkanál olaj, evőkanál cukor, majoranna, ételízesítő, mustár, evőkanál liszt, tejföl, marék rizs, tojás, bors, pirosarany, gerezd fokhagyma, csokor petrezselyem, citrom,
Brokkolis-gombás csirkeragu
1 komment 1 ember kedveli
"Lusta asszony" túrósa
4 komment 30 ember kedveli
Tojásmentes bukták lekvárral töltve
0 komment 7 ember kedveli
Epertorta
0 komment 5 ember kedveli
Őrségi gombás flekken !
0 komment 13 ember kedveli
Egészséges máktorta
0 komment 7 ember kedveli
Málnabomba
0 komment 3 ember kedveli
Feketeerdő torta
0 komment 5 ember kedveli
Valentin napi narancsos-kókuszos szívkeksz fügelekvárral
0 komment 1 ember kedveli
Kapros salátafőzelék tojásos burgonyalepénnyel.
0 komment 4 ember kedveli
Gyümölccsel töltött palacsinta
0 komment 5 ember kedveli
Almás fánk
0 komment 5 ember kedveli
Zala kocka
0 komment 5 ember kedveli
Baconos csirke
0 komment 1 ember kedveli
Flamingó szelet---
1 komment 29 ember kedveli
Pizza
0 komment 12 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.