Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Sült ricottalepénykék csípős paradicsomsalátával recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 400 g ricotta
» 1 egész tojás
» 3-4 ek liszt
» 1 maréknyi reszelt parmezán sajt
» 2 maréknyi rukkola
» só3-4 ek olívaolaj
» paradicsomsalátához
» 1 maréknyi rukkola
» 4 érett paradicsom
» 1 kisebb piros chili paprika
» só
» extra szűz olívaolaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


1.Egy tálban kikeverjük a ricottát a tojással, liszttel, hozzáadjuk az egészen finomra aprított rukkolát, a parmezánt, és sóval ízesítjük. (Borsot nem tettem bele, mivel a rukkola magában is meglehetősen borsos-csípős ízű.) Lefóliázzuk és egy kis időre hűtőbe tesszük.
2.Közben elkészítjük a paradicsomsalátát: a megtiszított paradicsomokat félbevágjuk, csumájukat kivágjuk, magjukat eltávolítjuk. A paradicsomhúst apróra kockázzuk. Tálba tesszük, hozzáadjuk a kimagozott, kierezett finomra vágott chilipaprikát és a felaprított rukkolát. Sózzuk és olívaolajjal meglocsoljuk.
3.Egy serpenyőt felforrósítunk és kevés olívaolajon (több részletben) kisütjük a ricottalepényeket: kb. 2 evőkanálnyi masszakupacokat halmozunk a serpenyőbe, ügyelve arra, hogy a lepények ne érjenek össze sütés közben. Pár percig sütjük egyik oldalukat, majd óvatosan, egy lapát segítségével megfordítjuk és a másik felüket is aranyszínűre sütjük.
Megjegyzés / tipp:

4.Előmelegített tányérokra téve, paradicsomsalátát téve a tetejükre, azonnal tálaljuk.
0 komment 0 ember kedveli dorcih
2012.03.31 17:46
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tálban kikeverjük, egészen finomra, rukkola magában, megtiszított paradicsomokat, felaprított rukkolát, serpenyőt felforrósítunk, lapát segítségével, másik felüket, ricottalepénykék, masszakupacokat, paradicsomhúst, paradicsomokat, felforrósítunk, chilipaprikát, Előmelegített, eltávolítjuk, megfordítjuk, megtiszított, aranyszínűre, segítségével, meglehetősen, olívaolajjal, meglocsoljuk, Lefóliázzuk, elkészítjük, olívaolajon, felaprított, evőkanálnyi, félbevágjuk, csumájukat, paradicsom, hozzáadjuk, hozzáadjuk, részletben, ricotta, egész tojás, liszt, maréknyi rukkola, só3-4 olívaolaj, paradicsomsalátához, maréknyi rukkola, érett paradicsom, kisebb piros chili paprika, extra szűz olívaolaj,
Vargányaleves vajgaluskával
0 komment 3 ember kedveli
Birkapörkölt -bogácsban-
0 komment 11 ember kedveli
Frankfurti leves
1 komment 4 ember kedveli
Fasírtgolyó
0 komment 2 ember kedveli
Zellerkrémleves kolbász chipssel
0 komment 3 ember kedveli
Kókuszos csokoládészelet sütés nélkül
0 komment 11 ember kedveli
Spenót omlett
0 komment 2 ember kedveli
Máglyarakás
0 komment 8 ember kedveli
Sütőtökös kifli
0 komment 3 ember kedveli
Fűszeres flekken-roston sütve...
0 komment 4 ember kedveli
Sajtfánk füstölt sajttal
0 komment 3 ember kedveli
Töltött-káposzta. (Valódi kolozsvári módon.)
0 komment 11 ember kedveli
Orgazmus koktél
2 komment 3 ember kedveli
Lusta lángos Recept
0 komment 34 ember kedveli
Mogyorós szelet teához
0 komment 3 ember kedveli
Savanyú tojásleves nagyi módra
0 komment 10 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.