Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Sült ricottalepénykék csípős paradicsomsalátával recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 400 g ricotta
» 1 egész tojás
» 3-4 ek liszt
» 1 maréknyi reszelt parmezán sajt
» 2 maréknyi rukkola
» só3-4 ek olívaolaj
» paradicsomsalátához
» 1 maréknyi rukkola
» 4 érett paradicsom
» 1 kisebb piros chili paprika
» só
» extra szűz olívaolaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


1.Egy tálban kikeverjük a ricottát a tojással, liszttel, hozzáadjuk az egészen finomra aprított rukkolát, a parmezánt, és sóval ízesítjük. (Borsot nem tettem bele, mivel a rukkola magában is meglehetősen borsos-csípős ízű.) Lefóliázzuk és egy kis időre hűtőbe tesszük.
2.Közben elkészítjük a paradicsomsalátát: a megtiszított paradicsomokat félbevágjuk, csumájukat kivágjuk, magjukat eltávolítjuk. A paradicsomhúst apróra kockázzuk. Tálba tesszük, hozzáadjuk a kimagozott, kierezett finomra vágott chilipaprikát és a felaprított rukkolát. Sózzuk és olívaolajjal meglocsoljuk.
3.Egy serpenyőt felforrósítunk és kevés olívaolajon (több részletben) kisütjük a ricottalepényeket: kb. 2 evőkanálnyi masszakupacokat halmozunk a serpenyőbe, ügyelve arra, hogy a lepények ne érjenek össze sütés közben. Pár percig sütjük egyik oldalukat, majd óvatosan, egy lapát segítségével megfordítjuk és a másik felüket is aranyszínűre sütjük.
Megjegyzés / tipp:

4.Előmelegített tányérokra téve, paradicsomsalátát téve a tetejükre, azonnal tálaljuk.
0 komment 0 ember kedveli dorcih
2012.03.31 17:46
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tálban kikeverjük, egészen finomra, rukkola magában, megtiszított paradicsomokat, felaprított rukkolát, serpenyőt felforrósítunk, lapát segítségével, másik felüket, ricottalepénykék, masszakupacokat, paradicsomhúst, paradicsomokat, felforrósítunk, chilipaprikát, Előmelegített, eltávolítjuk, megfordítjuk, megtiszított, aranyszínűre, segítségével, meglehetősen, olívaolajjal, meglocsoljuk, Lefóliázzuk, elkészítjük, olívaolajon, felaprított, evőkanálnyi, félbevágjuk, csumájukat, paradicsom, hozzáadjuk, hozzáadjuk, részletben, ricotta, egész tojás, liszt, maréknyi rukkola, só3-4 olívaolaj, paradicsomsalátához, maréknyi rukkola, érett paradicsom, kisebb piros chili paprika, extra szűz olívaolaj,
Hamis libamáj
0 komment 15 ember kedveli
Stefánia vagdalt
0 komment 4 ember kedveli
Fűszeres csirkecombok csípős szószban.
0 komment 6 ember kedveli
Magos fánk
0 komment 2 ember kedveli
Spenótos tészta
0 komment 8 ember kedveli
Matyóföldi gulyásleves
0 komment 5 ember kedveli
Csirkemell őzgerincformában sütve
24 komment 476 ember kedveli
Töltött virsli /hidegtál/
0 komment 3 ember kedveli
Hatlapos csokis !
1 komment 14 ember kedveli
Pehelytorta
1 komment 1 ember kedveli
Mandulakeksz
0 komment 1 ember kedveli
Nápolyi lasagne...
0 komment 3 ember kedveli
Csülkös Bableves Update 100
0 komment 11 ember kedveli
Lusta asszony töpörtyűs pogácsája
0 komment 20 ember kedveli
Fonott csirkemell paradicsomsalátával
0 komment 1 ember kedveli
Zürichi gombás borjú, rösztivel !
0 komment 6 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.