Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Szarvasgulyás recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 1kg szarvaslábszár
» 15 dkg kolozsvári szalonna
» 2 nagyobb fej vöröshagyma
» 2 gerezd zúzott fokhagyma
» 2 ek piros csemegepaprika
» 1 kk őrölt csípős paprika
» 1 tk majoránna
» 1 cs sárgarépa
» 1 cs petrezselyemgyökér és zöldje
» 1 db zellergumó és zöldje
» 0,5 kg burgonya
» só
» bors
» 1 dl vörösbor
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Egy öblösebb edényben (lehetőleg bográcsban) olvasszuk ki és pirítsuk meg a kockára vágott szalonnát, majd adjuk hozzá a szintén apró kockára vágott vöröshagymát, amit addig sütünk, míg üveges nem lesz. Ekkor tesszük bele a kockacukornyi darabokra vágott szarvaslábszárt, majd gyakori kevergetések mellett hagyjuk a zsírjára pirulni.
Ezután szórjuk meg egy evőkanál pirospaprikával és egy kevés borssal, majd öntsük fel egy liternyi vízzel és keverjük össze alaposan. Lassú tűzön főzzük félpurhára a húst és ha közben elpárolog a leve, akkor azt vízzel pótoljuk. Ha a hús már félig megpuhult, szórjunk rá még egy evőkanál pirospaprikát, tegyük hozzá a zúzott fokhagymát, 1-1 teáskanál borsot, majoránnát, és őrölt köményt, sózzuk, rottyantsuk össze az egészet, majd öntsük hozzá a bort is. Ezután főzzük bele a felkockázott zöldségeket, a megaprított petrezselyem- és zellerzöldet valamint az ízlés szerinti mennyiségű csípős paprikát kb. 2-2,5 l vízzel. Mire a zöldségek megfőnek, a leves már el is készült.

Megjegyzés / tipp:

Igyunk hozzá egy jó villányi kékfrankost.
0 komment 5 ember kedveli szelidszeder
2012.02.10 17:48
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
öblösebb edényben, kockára vágott, szintén apró, kockacukornyi darabokra, zsírjára pirulni, evőkanál pirospaprikával, kevés borssal, liternyi vízzel, evőkanál pirospaprikát, zúzott fokhagymát, felkockázott zöldségeket, megaprított petrezselyem-, ízlés szerinti, zöldségek megfőnek, szarvaslábszárt, pirospaprikával, csemegepaprika, szarvaslábszár, kockacukornyi, Szarvasgulyás, pirospaprikát, petrezselyem, felkockázott, vöröshagymát, zellerzöldet, kevergetések, zöldségeket, megaprított, kékfrankost, vöröshagyma, rottyantsuk, fokhagymát, majoránnát, félpurhára, zellergumó, bográcsban, kolozsvári, mennyiségű, zöldségek, teáskanál, szarvaslábszár, kolozsvári szalonna, nagyobb vöröshagyma, gerezd zúzott fokhagyma, piros csemegepaprika, őrölt csípős paprika, majoránna, sárgarépa, petrezselyemgyökér zöldje, zellergumó zöldje, burgonya, bors, vörösbor,
Barackos csirke
0 komment 1 ember kedveli
Vörösboros csirke zöldségekkel !
0 komment 3 ember kedveli
Fokhagymás sárgaborsó krémleves
0 komment 5 ember kedveli
Sajtos rúd
1 komment 23 ember kedveli
Sonkával és bazsalikommal töltött pulykamell
0 komment 4 ember kedveli
Pikáns sütőtökkrémleves
0 komment 1 ember kedveli
Gyümölcsrizs vaníliával
0 komment 6 ember kedveli
Csámcsogó
0 komment 10 ember kedveli
Villámgyors, kelesztés nélküli csörögefánk
0 komment 18 ember kedveli
Lazacszelet grillezett zöldségekkel
0 komment 1 ember kedveli
Őszibarack krémleves
0 komment 6 ember kedveli
Málnás pohárkrém
0 komment 3 ember kedveli
Majorannás frankfurti leves
0 komment 10 ember kedveli
Csirkemell baconbe tekerve őzgerinc formában
0 komment 12 ember kedveli
Erdélyi céklaleves.
0 komment 5 ember kedveli
Magyaros gombócleves
1 komment 39 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.