Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Tárkonyos csirkeragu leves recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: farsang, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 2 egész csirkemellfilé
» 3 ek olaj
» 3 db sárgarépa
» 2 db fehérrépa
» 1 kisebb darab karalábé
» 1 kisebb zeller
» 1 fej vöröshagyma
» 30 dkg zöldborsó
» 1 ek tárkony (lehet több is, ízles szerint)
» 3 dl főzőtejszín
» 1 citrom leve
» 3 ek petrezselyem
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

elkészítés
1. A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk.
2. Egy jó nagy lábosban felhevítjük az olajat, rádobjuk a húst es fehéredésig pirítjuk.
3. A zöldségeket felkarikázzuk és a húshoz adjuk. Hozzáadjuk a tárkonyt és a szárított petrezselymet és tovább pirítjuk együtt. Amikor megpuhultak, beletesszük az erőleveskockákat, a hagymát majd felöntjük vízzel.
4. Forrás után, fedő alatt, takaréklángon addig főzzük, míg minden megpuhul. Amikor már majdnem puha a többi zöldség, akkor adjuk hozzá a zöldborsót a leveshez.
5. Egy kis tálba öntjük a tejszínt, és rámerünk 3-4 merőkanál levest, simára keverjük és a leveshez adjuk.
6. Jól megkavarjuk az egészet és még egy kis tárkonyt morzsolunk bele.
7. Amikor újra forr, belecsavarjuk a citrom levét.
Megjegyzés / tipp:

Nagyon finom.
1 komment 4 ember kedveli takacsl01
2013.11.20 13:34
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
davidnegizus 2013.11.21. 16:33 (#1)
Nagyon finom leves. köszönöm.
Címkék
húshoz adjuk, szárított petrezselymet, hagymát majd, többi zöldség, leveshez adjuk, citrom levét, erőleveskockákat, csirkemellfilét, csirkemellfilé, belecsavarjuk, felkarikázzuk, petrezselymet, takaréklángon, petrezselyem, felhevítjük, fehéredésig, megpuhultak, beletesszük, vöröshagyma, főzőtejszín, zöldségeket, megkavarjuk, elkészítés, morzsolunk, zöldborsót, Hozzáadjuk, csirkeragu, sárgarépa, felöntjük, szárított, fehérrépa, Tárkonyos, egész csirkemellfilé, olaj, sárgarépa, fehérrépa, kisebb darab karalábé, kisebb zeller, vöröshagyma, zöldborsó, főzőtejszín, citrom leve, petrezselyem,
Húsvéti mini nyúl-kalács
1 komment 10 ember kedveli
Fűszeres marhasült
0 komment 1 ember kedveli
Spenót fasírt
0 komment 3 ember kedveli
Póréval töltött karaj baconbe tekerve
0 komment 8 ember kedveli
Barackos kacsasült.
0 komment 4 ember kedveli
Túrós zsemle
0 komment 11 ember kedveli
Gesztenyés-kókuszos süti lisztmentesen
0 komment 1 ember kedveli
Rakott hús ahogy mamám készítette
0 komment 16 ember kedveli
Banános bodzakrém
0 komment 3 ember kedveli
Szuper gyors turós pogi!
2 komment 20 ember kedveli
Kókuszos sütőtökleves
0 komment 1 ember kedveli
Majonéz paleo
0 komment 2 ember kedveli
Pudingos csokis fánk
0 komment 7 ember kedveli
Diós -mákos kiflik
0 komment 17 ember kedveli
Gombás Csirkemell
0 komment 3 ember kedveli
Bacon-ös tejszínes halragu
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.