Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Almás pite zöld habbal recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» A tésztához:
» 40 dkg liszt
» 15 dkg liszt
» 15 dkg vaj
» 1 cs sütőpor
» reszelt citromhéj
» vaníliás cukor
» 6 tojássárgája, fél citrom leve
» 1-2 kanál tejföl
» A töltelékhez:
» 1,5 kg alma hámozva,reszelve
» 2 ek.griz
» 10 dkg cukor
» A habhoz:
» 6 tojás fehérje
» 2 kanál étkezési keményítő
» 6 kanál cukor
» pár csepp zöld ételfesték
» A díszítéshez:
» 1-2 db piros vagy zöld alma
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A tésztához valókat összegyúrjuk. Előbb a lisztet a sütőporral, cukorral összekeverjük, majd hozzáadjuk a vajat és elmorzsoljuk, végül beleöntjük a tojássárgákat és a tejfölt. A gáztepsit kikenjük, sütőpapírral kibéleljük, és a jól kidolgozott tésztát egyenletesen beletesszük. A tepsivel együtt a hűtőbe rakjuk fél órára.
A töltelék alapanyagait kb. 10 perc alatt összefőzzük.
A tészta tetejét beszórjuk morzsával, rásimítjuk az előzőleg megfőzött és lehűlt almamasszát, és 180 fokos előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
A habhoz a tojásfehérjét felverjük a cukorral és a keményítővel, majd a sütőből kivett pitére rásimítjuk a habot, amibe villával hullámokat készítünk, és feldíszítjük almaszeletekkel. Visszatoljuk a sütőbe, és még pár percig szárítjuk-sütjük a süteményt.
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok:
0 komment 1 ember kedveli starsoft2005
2014.03.10 06:59
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tésztához valókat, gáztepsit kikenjük, tepsivel együtt, hűtőbe rakjuk, töltelék alapanyagait, tészta tetejét, előzőleg megfőzött, tojásfehérjét felverjük, sütőből kivett, almaszeletekkel, tojásfehérjét, összekeverjük, tojássárgákat, előmelegített, sütőpapírral, egyenletesen, elmorzsoljuk, tojássárgája, keményítővel, feldíszítjük, összegyúrjuk, alapanyagait, Visszatoljuk, díszítéshez, almamasszát, összefőzzük, töltelékhez, beletesszük, kidolgozott, kibéleljük, rásimítjuk, beleöntjük, hullámokat, sütőporral, ételfesték, tésztához, liszt, liszt, sütőpor, reszelt citromhéj, vaníliás cukor, tojássárgája citrom leve, kanál tejföl, töltelékhez, alma hámozvareszelve, griz, cukor, habhoz, tojás fehérje, kanál étkezési keményítő, kanál cukor, csepp zöld ételfesték, díszítéshez, piros vagy zöld alma,
Habroló vaníliakrémmel
0 komment 3 ember kedveli
Sajtos cukkinigolyók
0 komment 15 ember kedveli
Meggyes-ribizlis-mákos lepény
0 komment 1 ember kedveli
Sajtos-tallér- tojás nélkül-
2 komment 21 ember kedveli
Tuti finom almáspite
0 komment 13 ember kedveli
Vaníliás eperleves
0 komment 3 ember kedveli
Ördög pecsenye
0 komment 29 ember kedveli
Halászlé
5 komment 6 ember kedveli
Mogyorós tallérok !
1 komment 6 ember kedveli
Húsmuffin
0 komment 9 ember kedveli
Mogyoróvajas + krémsajtos torta
0 komment 2 ember kedveli
Cserháti szilvás placsinta
0 komment 3 ember kedveli
BURGONYAKRÉM LEVES
0 komment 1 ember kedveli
Csokis sült alma
0 komment 6 ember kedveli
Görögsaláta
1 komment 7 ember kedveli
Mozzarella saláta
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2017 TVN.HU Kft.