Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Húsvéti torta-gyerekeknek recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: húsvét, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» A piskótához:
» 8 tojás
» 8 púpozott evőkanál liszt
» 1 csomag vaníliás cukor
» 8 evőkanál cukor
» 1 csomag sütőpor
» 1 csipet
» A krémhez:
» 5 kanál liszt
» 5 dl tej
» 25 dkg Rama margarin
» 1 csomag vaníliás cukor
» 20 dkg porcukor
» A rudacskákhoz:
» 25 dkg gesztenyemassza
» 15 dkg darált keksz
» 2 kanál baracklekvár
» rumaroma
» Dísz:marcipán
» marcipánfigurák
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A piskótához a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük egy nagy tálban. A lisztet tálba szitáljuk, és alaposan összekeverjük a sütőporral. A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük. A tojássárgájára rászórjuk a liszt felét, rátesszük a tojásfehérjét, majd a tetejére a maradék lisztet. Fakanállal óvatosan összedolgozzuk, vigyázva, hogy a tojáshab ne törjön össze. Sütőpapírral kibélelt sütőformába öntjük, és kb. 200 fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük. A sütő ajtaját sütés közben ne nyissuk ki, mert a tészta összeesik! A megsült piskótát kis ideig hagyjuk a sütőben hűlni, majd rácsra borítva húzzuk le róla a sütőpapírt, fordítjuk meg, és hagyjuk kihűlni.

A krémhez a tejet, a vaníliás cukrot és a lisztet felfőzzük majd kihűtjük. A margarint a porcukorral kihabosítjuk, majd a kihűlt krémet hozzáadjuk, összekeverjük.

A rudacskák hozzávalóit összegyúrjuk, pici rudakká formázzuk.

A tota összeállítása: A piskótát félbevágjuk. A krémet két részre osztjuk. Az egyik felét rákenjük a piskótára, majd rátesszük a rudakat, majd a rudakra rákenjük a maradék krémet, majd ráhelyezzük a piskótát. Marcipánnal burkoljuk.
Megjegyzés / tipp:

Húsvéti figurákat készítünk marcipánból, és ráhelyezzük a tortára, tetszés szerint díszítjük.
0 komment 2 ember kedveli szelidszeder
2012.02.08 18:50
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tojások sárgáját, vaníliás cukorral, nagy tálban, lisztet tálba, tojások fehérjét, sóval kemény, tojássárgájára rászórjuk, liszt felét, maradék lisztet, sütő ajtaját, tészta összeesik, megsült piskótát, sütőben hűlni, vaníliás cukrot, lisztet felfőzzük, porcukorral kihabosítjuk, kihűlt krémet, rudacskák hozzávalóit, tota összeállítása, piskótát félbevágjuk, egyik felét, rudakra rákenjük, maradék krémet, gesztenyemassza, marcipánfigurák, összedolgozzuk, tojássárgájára, összekeverjük, előmelegített, összekeverjük, összeállítása, tojásfehérjét, összegyúrjuk, kihabosítjuk, aranysárgára, Sütőpapírral, rudacskákhoz, baracklekvár, hozzávalóit, ráhelyezzük, marcipánból, sütőformába, gyerekeknek, ráhelyezzük, félbevágjuk, porcukorral, Marcipánnal, sütőpapírt, sütőporral, piskótához, tojás, púpozott evőkanál liszt, csomag vaníliás cukor, evőkanál cukor, csomag sütőpor, csipet, krémhez, kanál liszt, Rama margarin, csomag vaníliás cukor, porcukor, rudacskákhoz, gesztenyemassza, darált keksz, kanál baracklekvár, rumaroma, Dísz marcipán, marcipánfigurák,
Mogyorókrémes,csokis rolád
0 komment 5 ember kedveli
Vegetáriánus bácskai rizses gomba
0 komment 7 ember kedveli
Spenótos lasagne.
0 komment 3 ember kedveli
Hartyányi krémes
1 komment 35 ember kedveli
Túrógolyó
0 komment 14 ember kedveli
Vörösboros resztelt csirkemáj...
0 komment 20 ember kedveli
Finom meggyes pite
0 komment 6 ember kedveli
Fűszeres rizses táska !
0 komment 10 ember kedveli
Tejcsokis mogyorókrémes muffin húsvétra
0 komment 2 ember kedveli
Majorannás krumplifőzelék
0 komment 1 ember kedveli
Halászlé paprikás hagymásan
0 komment 1 ember kedveli
Virslis kifli
0 komment 8 ember kedveli
Zöldbabos sültcsirke
0 komment 3 ember kedveli
Tojásos nokedli különlegesen elkészítve.
0 komment 12 ember kedveli
Kókuszkrémes piskóta
0 komment 7 ember kedveli
Lencsesaláta
0 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.