Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Káposztás lepény ! recept Kedvelt receptek
Fogás: egyéb, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» 50 dkg finomliszt
» 3 dkg élesztő
» 2 ek. cukor
» 2 ek. zsír
» 2-3 dl tej
» töltelékhez:
» 1 kis fej káposzta
» só és bors
» 1-2 ek. cukor
» köménymag
» kenéshez 1 tojás
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A lisztet egy tálba rakom és hozzáadom a sót, zsírt s a cukrot.
Belemorzsolom az élesztőt is, majd annyi tejet öntök hozzá , hogy közepesen kemény kelt tésztát kapjak.
Alaposan meggyúrom / 10 perc / és félre teszem kelni, ami legalább 1 óra.
Addig míg kel a tészta megcsinálom a párolt káposztát.
A káposztát apróra felvágom / én nem reszelem / kevés sót és köményt keverek hozzá és állni hagyom 1 / 2 órát.
Ezek után a káposztát kinyomkodom,
A serpenyőben kevés olajat melegítek azon fogom a cukrot egy kicsit megkaramellizálni.
A kinyomkodott káposztát rádobom , elkeverem s együtt pirítom tovább.
Pirítás közben néha meg kell kevergetni.Addig pirítom , míg szép színe nem lesz, és megpuhul./ leve ne legyen sok /.
A megkelt tésztát belisztezett deszkán fél cm- vastagra kinyújtom 10-12 cm-s kerek formával kiszaggatom .
Mindegyik lap közepére teszek egy halmot a káposztából,a lap szélét megkenem felvert tojással és ezután félbe hajtom.
A széleket villával összenyomkodom , villával megszurkálom a tetejét, hogy kijöjjön majd a felesleges gőz.
Most is kelesztem egy 1 / 2 órát.
A tetejét alaposan megkenem felvert tojással és 190 - 200 fokon 35-40 percig sütöm majd.
Ellenőrizni ezért kell.
Megjegyzés / tipp:

Ebből az adagból kb: 10-12 db lepény lesz.
Frissen a legjobb , de másnap is ugyanolyan finom.

Jó étvágyat kívánok hozzá.
0 komment 9 ember kedveli ibolya58
2012.08.15 23:11
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tálba rakom, tészta megcsinálom, párolt káposztát, káposztát apróra, káposztát kinyomkodom, serpenyőben kevés, kicsit megkaramellizálni, kinyomkodott káposztát, megkelt tésztát, széleket villával, tetejét alaposan, összenyomkodom, Belemorzsolom, megszurkálom, belisztezett, kinyomkodott, töltelékhez, Ellenőrizni, kiszaggatom, káposztából, megcsinálom, kinyomkodom, serpenyőben, felesleges, finomliszt, ugyanolyan, kevergetni, káposztát, kinyújtom, káposztát, melegítek, káposztát, káposztát, hozzáadom, meggyúrom, elkeverem, Káposztás, finomliszt, élesztő, cukor, zsír, töltelékhez, káposzta, cukor, köménymag, kenéshez tojás,
Aszalt szilvás-cseresznyés bejgli
0 komment 10 ember kedveli
Hagymás csirkeflekken csípős brokkolival
0 komment 3 ember kedveli
Kávés tekercs
0 komment 9 ember kedveli
kekszes- almás süti
0 komment 7 ember kedveli
Petrezselymes töltött csirke hagymás krumplisalátával.
0 komment 2 ember kedveli
Finom vajas pogácsa, bögrésen
0 komment 34 ember kedveli
Szabolcsi almás máktorta
0 komment 3 ember kedveli
Mustáros-zöldséges csirkemell
0 komment 2 ember kedveli
Vienetta jégkrém házilag
1 komment 5 ember kedveli
Piskótatekercses túrótorta - Túrós Charlotte
0 komment 12 ember kedveli
Almafelfújt
0 komment 2 ember kedveli
Repülő Csöröge
0 komment 5 ember kedveli
Rántott máj krumplival
1 komment 1 ember kedveli
Darált hússal töltött gomba
0 komment 15 ember kedveli
Körtés, duplacsokis, karamellás brownie
0 komment 2 ember kedveli
Narancsgolyó
0 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.