Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A lencsét sós babérleveles vízben előfőzzük puhára, majd leszűrjük.
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kis kockára vágjuk.
A vöröshagymát finomra vágjuk, és az olajon, kevés vízzel felöntve puhára pároljuk, majd dinszteljük.
Rászedjük a burgonyát, megszórjuk a fűszerekkel, hozzáadjuk a paradicsompürét, 1-2 percet keverve pirítjuk, majd annyi vízzel öntjük fel, ami ellepi.
Puhára főzzük, amíg a szósza krémesen sűrű nem lesz.
Ekkor belekeverjük a főtt lencsét, elkeverjük, majd 1-2 percet rotyogtatjuk, és már el is készült.
A tálalt ételt vékony karikára vágott újhagymával, és vékony csíkokra vágott hónapos retekkel tálaljuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Lehet beletenni kolbászt, akkor nem vegás!
|
|
|
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
jolika66
2015.05.07 14:39
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
burgonyát meghámozzuk, vöröshagymát finomra, szósza krémesen, főtt lencsét, tálalt ételt, paprikáskrupmli, paradicsompürét, paradicsompüré, vöröshagymát, babérleveles, belekeverjük, Vegetáriánus, rotyogtatjuk, dinszteljük, vöröshagyma, fűszerekkel, újhagymával, meghámozzuk, megszórjuk, elkeverjük, hozzáadjuk, tisztított, babérlevél, beletenni, megmossuk, burgonyát, Rászedjük, leszűrjük, burgonyát, olívaolaj, előfőzzük, közepes vöröshagyma, olívaolaj, lencse, babérlevél, tisztított burgonya, konzerv paradicsompüré,
|
|
|
|
|