Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A vöröshagymát felkockázzuk, a fokhagymát finomra aprítjuk. A felhevített olajon a kétféle hagymát rövid ideig pároljuk. Hozzáadjuk a darált húst, és morzsalékosra pirítjuk. Belevegyítjük a paradicsompürét, a hámozott paradicsomot és a zöldfűszereket, majd fedő alatt kb. 20 percig főzzük. Sózzuk, borsozzuk.
Közben a makarónit forrásban lévő, sós vízben kb. 8 perc alatt megfőzzük, majd hideg vízzel leöblítjük és lecsöpögtetjük. A mártással együtt tűzálló tálba rétegezzük, úgy, hogy a tetejére szósz kerüljön. Megszórjuk a durvára lereszelt sajttal, és meglocsoljuk a tejszínnel.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Előmelegített sütőben, 200 fokon 25-30 percig sütjük.
|
|
|
|
1 komment
|
3 ember kedveli
|
gigi55
2012.01.10 17:07
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
mildiko50 |
2012.01.11. 06:42 (#1) |
|
|
Nagyon finom lehet, kifogom próbálni. |
| |
|
|
|
vöröshagymát felkockázzuk, fokhagymát finomra, felhevített olajon, kétféle hagymát, darált húst, hámozott paradicsomot, makarónit forrásban, mártással együtt, tetejére szósz, durvára lereszelt, paradicsompürét, zöldfűszereket, paradicsompüré, lecsöpögtetjük, Előmelegített, morzsalékosra, Belevegyítjük, meglocsoljuk, paradicsomot, felkockázzuk, vöröshagymát, felhevített, vöröshagyma, paradicsom, Megszórjuk, leöblítjük, rétegezzük, fokhagymát, Hozzáadjuk, tejszínnel, mártással, lereszelt, fokhagyma, borsozzuk, megfőzzük, makarónit, vöröshagyma, gerezd fokhagyma, olaj, paradicsompüré, doboz hámozott paradicsom, makaróni, gouda sajt, tejszín, bors,
|
|
|
|
|