Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Császármorzsa meggyel (smarni) recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 40 g liszt
» 125 ml tej
» 1 csipet
» 1 kk vaníliás cukor
» negyed citrom lereszelt héja
» 4 tojás sárgája
» 4 tojás fehérje
» 30 g kristálycukor
» 2 cl 80%-os Stroh-rum
» 40 g vaj
» 25 g friss vaj kristálycukor és porcukor a hintéshez
» 25 g mazsola
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A sütőt 200 C-ra előmelegítjük.

A lisztet, a tojássárgáját, a tejet sót, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, a rumot simára keverjük, majd félórát pihenni hagyjuk.
A fehérjét lágy habbá verjük, félidőben hozzáadjuk a kristálycukrot.
A hab harmadát belekeverjük a fenti tésztába, majd a maradékot óvatosan, lapáttal beleforgatjuk.
A vajat teflonserpenyőben felmelegítjük (ne legyen túl forró).
Beleterítjük a tésztát, meghintjük a mazsolával. Röviden hagyjuk pirulni, majd a sütőbe tesszük. Mikor a teteje kezd száradni és színt kapni, kivesszük a sütőből, és a tésztát két lapáttal rombusz alakú darabokra szaggatjuk. Meghintjük vajjal és kristálycukorral, néhány másodpercre forró grill alá tesszük, hogy a vajas cukor rákaramellizálódjon.

Forrón adjuk, melegített tányérra, tálalás előtt még egyszer meghintjük némi porcukorral, körbeöntjük gyümölcsmártással
Megjegyzés / tipp:

A tésztába tehetünk durvára vágott pirított diót, a tejet helyettesíthetjük tejszínnel. Illenek hozzá a kompótok (szilva, meggy), párolt gyümölcsök (alma, körte) és a különböző lekvárok (barack, som, áfonya).
0 komment 11 ember kedveli archangels-jophiel
2012.05.10 22:46
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
vaníliás cukrot, rumot simára, fehérjét lágy, fenti tésztába, maradékot óvatosan, sütőbe tesszük, teteje kezd, vajas cukor, tésztába tehetünk, tejet helyettesíthetjük, különböző lekvárok, kristálycukorral, kristálycukrot, kristálycukor, tojássárgáját, kristálycukor, Császármorzsa, előmelegítjük, beleforgatjuk, felmelegítjük, belekeverjük, Beleterítjük, körbeöntjük, porcukorral, citromhéjat, másodpercre, gyümölcsök, meghintjük, mazsolával, tejszínnel, Meghintjük, meghintjük, hozzáadjuk, szaggatjuk, melegített, hintéshez, darabokra, liszt, csipet, vaníliás cukor, negyed citrom lereszelt héja, tojás sárgája, tojás fehérje, kristálycukor, 80%-os Stroh-rum, mazsola,
Csirkemellfilé túrós bundában
0 komment 1 ember kedveli
Ínycsiklandó sajtkrémleves
0 komment 12 ember kedveli
Hajrá leves
0 komment 4 ember kedveli
Császármorzsa
0 komment 9 ember kedveli
Sós torta sonkával és sajttal !
0 komment 11 ember kedveli
Lencseleves !
0 komment 6 ember kedveli
Kétszínű kifli
0 komment 3 ember kedveli
Joghurtos tarja hagymás tört burgonyával !
0 komment 16 ember kedveli
Kakukkfüves " harmónika " burgonya!
0 komment 24 ember kedveli
Szilvával töltött csirkemell bacon köntösben
0 komment 3 ember kedveli
Kókuszgolyó
0 komment 4 ember kedveli
Hagymás-szalonnás vörös lencse
0 komment 3 ember kedveli
Tejfölös burgonyaleves
1 komment 3 ember kedveli
Hajdinás egytálétel.
0 komment 4 ember kedveli
Aludttejes prósza - bögrés
2 komment 6 ember kedveli
Cukkini pörkölt hagymásan
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.