Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Bádeni őzgerinc. recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» 1 őzgerinc lehártyázva, ínak nélkül
» 1 hagyma
» 5 dkg zeller
» 1 répa
» borókabogyó
» 3 evőkanálnyi olaj
» só
» bors
» 2 dl vörösbor
» 2 dl fehérbor
» áfonyalekvár
» 2 vilmoskörte
» 4 dl tejszín
» 1 citrom leve
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


Az őzgerincet forró olajban minden oldalról átpirítunk, majd hozzáadjuk a zöldségeket, a borókabogyót és a hagymát, sóval, borssal fűszerezzük, s közép meleg (180-200 C°) sütőben kb. 45 percig sütjük.

Ha kész, a húst kivesszük, a tepsiben maradt zöldséget a vörösborral és 2 evőkanálnyi áfonyalekvárral átforraljuk, majd átszűrés után a tejszínnel besűrítjük, és sóval, borssal ízesítjük.

Közben a körtéket megmossuk, felezzük, a magházukat karalábévájóval kiszedjük, majd a citromleves fehérborban 10 percig főzzük.

Egy előmelegített tálon elhelyezzük a felszeletelt és a csontra visszatett őzgerincet, és az áfonyalekvárral töltött körtékkel díszítve tálaljuk.

Megjegyzés / tipp:

A vadas hús elkészítése mindig sikeres, ha gyümölcsöt is használunk.
Jó étvágyat kívánok!
0 komment 1 ember kedveli haaapci
2012.10.08 16:59
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
őzgerincet forró, húst kivesszük, tepsiben maradt, tejszínnel besűrítjük, körtéket megmossuk, magházukat karalábévájóval, citromleves fehérborban, előmelegített tálon, csontra visszatett, áfonyalekvárral töltött, karalábévájóval, áfonyalekvárral, áfonyalekvárral, előmelegített, borókabogyót, felszeletelt, áfonyalekvár, evőkanálnyi, elkészítése, átforraljuk, vilmoskörte, fűszerezzük, borókabogyó, elhelyezzük, zöldségeket, lehártyázva, evőkanálnyi, fehérborban, vörösborral, citromleves, hozzáadjuk, használunk, magházukat, őzgerincet, visszatett, átpirítunk, hagyma, zeller, répa, borókabogyó, evőkanálnyi olaj, bors, vörösbor, fehérbor, áfonyalekvár, vilmoskörte, tejszín, citrom leve,
Mandulával töltött zsemle
0 komment 3 ember kedveli
Húsgombóc paradicsommártásba
0 komment 4 ember kedveli
Farsangi fánk
0 komment 14 ember kedveli
Kókusz korong
0 komment 10 ember kedveli
Hajtovány
0 komment 6 ember kedveli
Spagetti holland módra
0 komment 15 ember kedveli
Füstölt busa...
0 komment 5 ember kedveli
Fahéjas Gofri
0 komment 1 ember kedveli
Mákos-szilvalekváros ostoros kalács
0 komment 10 ember kedveli
Mákos zebratorta
0 komment 1 ember kedveli
Tökös - mákos rétes
0 komment 1 ember kedveli
Pulykamell sörtésztában
0 komment 6 ember kedveli
Karácsonyi narancs - mandarin likőr
0 komment 1 ember kedveli
Márvány szelet
0 komment 18 ember kedveli
Házi vanília fagyalt
0 komment 3 ember kedveli
Csülökpörkölt bográcsban
1 komment 16 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.