Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Bádeni őzgerinc. recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» 1 őzgerinc lehártyázva, ínak nélkül
» 1 hagyma
» 5 dkg zeller
» 1 répa
» borókabogyó
» 3 evőkanálnyi olaj
» só
» bors
» 2 dl vörösbor
» 2 dl fehérbor
» áfonyalekvár
» 2 vilmoskörte
» 4 dl tejszín
» 1 citrom leve
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


Az őzgerincet forró olajban minden oldalról átpirítunk, majd hozzáadjuk a zöldségeket, a borókabogyót és a hagymát, sóval, borssal fűszerezzük, s közép meleg (180-200 C°) sütőben kb. 45 percig sütjük.

Ha kész, a húst kivesszük, a tepsiben maradt zöldséget a vörösborral és 2 evőkanálnyi áfonyalekvárral átforraljuk, majd átszűrés után a tejszínnel besűrítjük, és sóval, borssal ízesítjük.

Közben a körtéket megmossuk, felezzük, a magházukat karalábévájóval kiszedjük, majd a citromleves fehérborban 10 percig főzzük.

Egy előmelegített tálon elhelyezzük a felszeletelt és a csontra visszatett őzgerincet, és az áfonyalekvárral töltött körtékkel díszítve tálaljuk.

Megjegyzés / tipp:

A vadas hús elkészítése mindig sikeres, ha gyümölcsöt is használunk.
Jó étvágyat kívánok!
0 komment 1 ember kedveli haaapci
2012.10.08 16:59
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
őzgerincet forró, húst kivesszük, tepsiben maradt, tejszínnel besűrítjük, körtéket megmossuk, magházukat karalábévájóval, citromleves fehérborban, előmelegített tálon, csontra visszatett, áfonyalekvárral töltött, karalábévájóval, áfonyalekvárral, áfonyalekvárral, előmelegített, borókabogyót, felszeletelt, áfonyalekvár, evőkanálnyi, elkészítése, átforraljuk, vilmoskörte, fűszerezzük, borókabogyó, elhelyezzük, zöldségeket, lehártyázva, evőkanálnyi, fehérborban, vörösborral, citromleves, hozzáadjuk, használunk, magházukat, őzgerincet, visszatett, átpirítunk, hagyma, zeller, répa, borókabogyó, evőkanálnyi olaj, bors, vörösbor, fehérbor, áfonyalekvár, vilmoskörte, tejszín, citrom leve,
Káposzta saláta tejfölösen
0 komment 7 ember kedveli
Hercli
0 komment 6 ember kedveli
Fűszeres keleti csemegék
0 komment 2 ember kedveli
Túrótorta kajszibarackkal
0 komment 13 ember kedveli
Magos pogácsa
0 komment 4 ember kedveli
Kókuszos süti
0 komment 12 ember kedveli
Sörös gulyás
0 komment 3 ember kedveli
Vienetta
0 komment 8 ember kedveli
Csirkemell sajtos tésztával
0 komment 4 ember kedveli
Bakonyi sertésborda
0 komment 8 ember kedveli
Ír szódakenyér
1 komment 15 ember kedveli
Csokis dominó
0 komment 3 ember kedveli
Almás rácsos
0 komment 6 ember kedveli
Kókuszkrémes mézes kocka
0 komment 3 ember kedveli
Részeges csirke
0 komment 6 ember kedveli
Almarózsa
1 komment 17 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2017 TVN.HU Kft.