Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Bádeni őzgerinc. recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» 1 őzgerinc lehártyázva, ínak nélkül
» 1 hagyma
» 5 dkg zeller
» 1 répa
» borókabogyó
» 3 evőkanálnyi olaj
» só
» bors
» 2 dl vörösbor
» 2 dl fehérbor
» áfonyalekvár
» 2 vilmoskörte
» 4 dl tejszín
» 1 citrom leve
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


Az őzgerincet forró olajban minden oldalról átpirítunk, majd hozzáadjuk a zöldségeket, a borókabogyót és a hagymát, sóval, borssal fűszerezzük, s közép meleg (180-200 C°) sütőben kb. 45 percig sütjük.

Ha kész, a húst kivesszük, a tepsiben maradt zöldséget a vörösborral és 2 evőkanálnyi áfonyalekvárral átforraljuk, majd átszűrés után a tejszínnel besűrítjük, és sóval, borssal ízesítjük.

Közben a körtéket megmossuk, felezzük, a magházukat karalábévájóval kiszedjük, majd a citromleves fehérborban 10 percig főzzük.

Egy előmelegített tálon elhelyezzük a felszeletelt és a csontra visszatett őzgerincet, és az áfonyalekvárral töltött körtékkel díszítve tálaljuk.

Megjegyzés / tipp:

A vadas hús elkészítése mindig sikeres, ha gyümölcsöt is használunk.
Jó étvágyat kívánok!
0 komment 1 ember kedveli haaapci
2012.10.08 16:59
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
őzgerincet forró, húst kivesszük, tepsiben maradt, tejszínnel besűrítjük, körtéket megmossuk, magházukat karalábévájóval, citromleves fehérborban, előmelegített tálon, csontra visszatett, áfonyalekvárral töltött, karalábévájóval, áfonyalekvárral, áfonyalekvárral, előmelegített, borókabogyót, felszeletelt, áfonyalekvár, evőkanálnyi, elkészítése, átforraljuk, vilmoskörte, fűszerezzük, borókabogyó, elhelyezzük, zöldségeket, lehártyázva, evőkanálnyi, fehérborban, vörösborral, citromleves, hozzáadjuk, használunk, magházukat, őzgerincet, visszatett, átpirítunk, hagyma, zeller, répa, borókabogyó, evőkanálnyi olaj, bors, vörösbor, fehérbor, áfonyalekvár, vilmoskörte, tejszín, citrom leve,
Erdei gyümölcsös pulyka
0 komment 1 ember kedveli
Almás diós pite !
0 komment 5 ember kedveli
Csirkeleves másképpen !
0 komment 5 ember kedveli
Fűszeres csirkeszárnyak
0 komment 4 ember kedveli
Somlói
0 komment 2 ember kedveli
Sajtleves hagymával
0 komment 4 ember kedveli
Villámgyors, kelesztés nélküli csörögefánk
0 komment 18 ember kedveli
Kakaós és fahéjas csigák
0 komment 2 ember kedveli
Joghurtos borsó saláta
0 komment 1 ember kedveli
Kalács-szív recept
0 komment 1 ember kedveli
Narancsos csokis keksz
0 komment 3 ember kedveli
Almás habos sütemény
0 komment 4 ember kedveli
Mentás sárgabarack-krémleves
0 komment 5 ember kedveli
Töltött tojással-vegyes zöldséggel töltött tarja
0 komment 24 ember kedveli
Almáspite
0 komment 13 ember kedveli
Boci mobil
0 komment 23 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2017 TVN.HU Kft.