Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Fokhagymás hal ropogós bundában recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 1 kg szálkamentes halfilé (tonhal, hekk....)
» fokhagyma
» tej
» finomliszt
» só
» A "panírhoz":
» fél csésze étkezési keményítő
» fél csésze finomliszt
» 2 tojássárgája
» só és jéghideg víz
» A sütéshez: sütőolaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A halszeleteket kicsit besózzuk (a tengeri halat óvatosan, mert eleve sós). Egy kiló halhoz 1 nagy vagy 2 kisebb fej fokhagymát pucolunk. Egy zárható tetejű műanyag tálba larakunk egy réteg halszeletet, rádobálunk néhány fokhagymagerezdet, aztán megint jön egy réteg hal, majd újra fokhagyma. A rétegezést addig folytatjuk, amíg az összes halfilét bele nem raktuk a tálba. Végül annyi tejet öntünk rá, hogy teljesen ellepje a halat.
Ezután a tálat lezárjuk, és egy éjszakára (de legalább két órára) hűtőbe tesszük.
Pácolás után a halszeleteket kivesszük a fokhagymás tejből, lecsöpögtetjük, és lisztben megforgatjuk.
A keményítőből, lisztből, kicsi sóból és tojássárgából tésztát keverünk annyi vízzel, hogy tejfölsűrűségű legyen. (Nem kell tökéletesen simára keverni, de száraz lisztcsomók ne legyenek benne.)
A lisztben megforgatott halszeleteket belemártjuk ebbe a tésztába úgy, hogy a tészta mindenhol befedje a halat, majd bő forró olajban aranysárgára sütjük.
Megjegyzés / tipp:

Tálalhatjuk sült krumplival, rizzsel, zöldséggel. Mindegyikkel nagyon ízletes.
0 komment 8 ember kedveli taszat
2018.01.06 23:26
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
halszeleteket kicsit, tengeri halat, kiló halhoz, zárható tetejű, réteg halszeletet, rétegezést addig, összes halfilét, tálat lezárjuk, halszeleteket kivesszük, fokhagymás tejből, lisztben megforgatott, tészta mindenhol, lecsöpögtetjük, tejfölsűrűségű, halszeleteket, halszeleteket, tojássárgából, halszeleteket, megforgatott, megforgatjuk, szálkamentes, tojássárgája, keményítőből, Mindegyikkel, aranysárgára, lisztcsomók, tökéletesen, belemártjuk, Tálalhatjuk, halszeletet, rádobálunk, folytatjuk, rétegezést, fokhagymás, Fokhagymás, fokhagymát, finomliszt, zöldséggel, fokhagyma, finomliszt, "panírhoz", csésze étkezési keményítő, csésze finomliszt, tojássárgája, jéghideg, sütéshez sütőolaj,
Vegetáriánus lencsés paprikáskrupmli
0 komment 1 ember kedveli
Tejszínes brokkolikrémleves
0 komment 11 ember kedveli
Mexikói tésztasaláta
0 komment 2 ember kedveli
Frankfurti leves gazdagon
0 komment 3 ember kedveli
Töpörtyűs leveles pogácsa
1 komment 8 ember kedveli
Karfiol sörtésztában
0 komment 2 ember kedveli
Vaníliás Muffin
2 komment 7 ember kedveli
Tejszínes gesztenyebomba-ahogy én készítem-
1 komment 30 ember kedveli
Mediterrán tepsis hal
0 komment 2 ember kedveli
Mákos guba másként
1 komment 7 ember kedveli
Mézes zserbó
0 komment 6 ember kedveli
Gyümölcsös zellersaláta joghurttal
0 komment 4 ember kedveli
Pikáns sült csirke
0 komment 1 ember kedveli
Csokoládés keksz földimogyoróval
0 komment 1 ember kedveli
Karfiolos-sonkás tészta ,sajtszószban...
0 komment 20 ember kedveli
Francia mákos krémes szelet
0 komment 11 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.