Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A narancsok levét kifacsarjuk, személyenként 2,5-3 dl lével számolva.
3-4 narancsot késsel meghámozunk, és apró kockákra vágunk.
A levet feltesszük főni (egy keveset félreteszünk) 1 narancs reszelt héjával, fahéjjal, szegfűszeggel, sóval, mézzel és a mazsolával.
Míg fölforr, a félretett narancslében csomómentesre keverjük a pudingport, és ezt is a narancsléhez adjuk.
A fűszeres narancslét forrni hagyjuk pár percig, míg kicsit besűrűsödik, közben beletesszük a kockára vágott narancsokat és a tejszínt.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Hidegen, tejszínhabbal tálaljuk.
|
|
|
|
0 komment
|
4 ember kedveli
|
dorcih
2012.04.06 20:06
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
levet feltesszük, keveset félreteszünk, félretett narancslében, narancsléhez adjuk, fűszeres narancslét, kockára vágott, szegfűszeggel, személyenként, csomómentesre, tejszínhabbal, Narancsleves, narancslében, narancsléhez, félreteszünk, narancsokat, besűrűsödik, meghámozunk, kifacsarjuk, beletesszük, feltesszük, narancslét, mazsolával, pudingport, szegfűszeg, narancsok, narancsot, pudingpor, narancslé, félretett, tálaljuk, számolva, keverjük, vaníliás pudingpor, darab fahéj, szem szegfűszeg, csipet, vagy cukor, marék mazsola, tejszín,
|
|
|
|
|