Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Szalontüdő... recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 1,5 kg sertéstüdő
» 2 fej hagyma
» 1 egész citrom + a reszelt héja
» babérlevél
» egész bors
» őrölt piros paprika
» só
» mustár
» 1 evőkanál kristálycukor
» liszt
» 2 evőkanál sertészsír
» 1 pohár tejföl
» ecet (tárkonyecet ha van)
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A tüdőt és sós vízben felteszem főni. A főzőlébe beleteszem az egész hagymát, egy teatojásba rakom a babérlevelet és az egész borsot, a citromlevet kicsavarom, miután a héját lereszeltem.

Közben a zsírból és a lisztből világos rántást készítek, belekeverem a kristálycukrot, mikor már karamellizálódott, hozzákeverem a mustárt, a reszelt citromhéjat, és a tűzről lehúzva a pirospaprikával elkeverem, majd a tejföllel felhígítom.

Mikor a tüdő elég puha, kiszedem, és ujjnyi csíkokra vágom. (hörgőitől megszabadulok)

A vöröshagymát elturmixolom a leszűrt abáló lében. A levet az előzőleg elkészített rántással besűrítem, hozzáöntöm a citromlevet, és még egy kis ecettel tovább savanyítom.

Hozzáadom a csíkokra vágott tüdőt és szívet, majd még további 10-15 percig lassú tűzön forralom.
Megjegyzés / tipp:

Zsemlegombóccal, tejföllel bőven nyakon öntve tálalom.
0 komment 10 ember kedveli szelidszeder
2012.01.19 16:14
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
főzőlébe beleteszem, egész hagymát, teatojásba rakom, egész borsot, citromlevet kicsavarom, héját lereszeltem, lisztből világos, reszelt citromhéjat, tűzről lehúzva, pirospaprikával elkeverem, tejföllel felhígítom, tüdő elég, vöröshagymát elturmixolom, leszűrt abáló, előzőleg elkészített, csíkokra vágott, Zsemlegombóccal, pirospaprikával, kristálycukrot, megszabadulok, kristálycukor, babérlevelet, vöröshagymát, elturmixolom, hozzákeverem, citromlevet, citromhéjat, lereszeltem, belekeverem, tárkonyecet, citromlevet, elkészített, sertészsír, felhígítom, hozzáöntöm, beleteszem, savanyítom, sertéstüdő, Szalontüdő, teatojásba, babérlevél, kicsavarom, sertéstüdő, hagyma, egész citrom reszelt héja, babérlevél, egész bors, őrölt piros paprika, mustár, evőkanál kristálycukor, liszt, evőkanál sertészsír, pohár tejföl, ecet tárkonyecet,
Töpörtyűs leveles pogácsa
1 komment 8 ember kedveli
Magyaros gombaleves burgonyagombóccal !
0 komment 9 ember kedveli
Gombuca
0 komment 8 ember kedveli
Avokado leves (paleo)
1 komment 1 ember kedveli
Húsgombócok paradicsomszószban
0 komment 1 ember kedveli
Töltött padlizsán
0 komment 1 ember kedveli
Tejszínes brokkolikrémleves
0 komment 11 ember kedveli
Cukkini golyócskák
0 komment 6 ember kedveli
Csokoládétorta sütés nélkül
0 komment 11 ember kedveli
Sonkás tészta sütve
0 komment 17 ember kedveli
Kávékocka
0 komment 5 ember kedveli
Rizs-hússal és zöldségekkel.
0 komment 6 ember kedveli
Szórt, töltött kiflik
0 komment 5 ember kedveli
Takeaway saláta
0 komment 2 ember kedveli
Karfiolos-sonkás tészta ,sajtszószban...
0 komment 20 ember kedveli
Isteni puha pogácsa
2 komment 14 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.