Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Harcsa halászlé recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» 1 csipet
» 2 db paradicsom
» 5 fej vöröshagyma
» 1 csipet bors
» 2 db paprika
» paprika (erős zöld)
» 2 ek pirospaprika (édesnemes)
» 1.5 kg harcsa (tisztított)
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A halat megmosom, fejét, fakárt, úszonyait levágom. A húsát sűrűn beirdalom, kétujjnyi vastag szeletekre vágom, besózom, hidegre teszem. A paradicsomot, paprikát megmosom, félbe vágom. A hagymát megtisztítom, felszeletelem, majd egy fazékba rakom, ráöntök 2 liter vizet, beleteszem a hal fejét, farkát és uszonyait. Hozzáadom a paradicsomot, a paprikát, sózom, felforralom, és kb. 2 órát főzöm. Ez az alaplé. Az alaplevet leszűröm, a sűrűjét átpasszírozom. A levet felforralom, belekeverem a pirospaprikát, beleteszem a halszeleteket, valamint az erős paprika karikákat, és 8-10 perc alatt megfőzöm. Már ne keverem, csak rázogatom, mert a halhús összetörhet.
Megjegyzés / tipp:

A szabadban, bográcsban főzve a legfinomabb.
1 komment 4 ember kedveli patakigigi
2014.04.07 16:57
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
halaskarcsi 2014.04.20. 20:35 (#1)
A harcsát minek irdalni?Szálka nincs benne!A szálkás halakat(keszeg,kárász,bali n,paduc,jász.stb) viszont fontos.A recept egyébként jó,de én ajánlok egy kis belsőséget hozzá,amit a végén kell beletenni,és csak egyet rottyantani.Főzni nem szabad,mert megkeményedik az ikra!
Címkék
halat megmosom, húsát sűrűn, hagymát megtisztítom, fazékba rakom, alaplevet leszűröm, sűrűjét átpasszírozom, levet felforralom, erős paprika, halhús összetörhet, halszeleteket, felszeletelem, pirospaprikát, átpasszírozom, pirospaprika, paradicsomot, megtisztítom, paradicsomot, összetörhet, legfinomabb, felforralom, vöröshagyma, belekeverem, felforralom, szeletekre, tisztított, bográcsban, beleteszem, paradicsom, beleteszem, Hozzáadom, kétujjnyi, alaplevet, uszonyait, szabadban, rázogatom, csipet, paradicsom, vöröshagyma, csipet bors, paprika, paprika erős zöld, pirospaprika édesnemes, harcsa tisztított,
Rántott patisszon...
0 komment 4 ember kedveli
Pasta mozzarella
0 komment 1 ember kedveli
Gombapaprikás
0 komment 4 ember kedveli
Paleocsinta
0 komment 6 ember kedveli
Burgonyás rakott máj
0 komment 17 ember kedveli
Reform tojásos nokedli.
0 komment 4 ember kedveli
Puliszka, hallal és zöldfűszeres joghurttal
0 komment 2 ember kedveli
Zöldséges erőleves
0 komment 1 ember kedveli
Zöldséges halsaláta...
0 komment 2 ember kedveli
Bugaci rakottas !
1 komment 24 ember kedveli
Őszibarack-süti-
0 komment 15 ember kedveli
Kolbászos burgonya leves
0 komment 2 ember kedveli
Olasz rántotta
0 komment 1 ember kedveli
Mézes zserbó
0 komment 6 ember kedveli
Buffalo csirkeszárnyak
0 komment 6 ember kedveli
Narancsdzsem...
0 komment 11 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.