Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A krumplit megmossuk és héjastul enyhén sós vízben puhára főzzük, majd hagyjuk kicsit hűlni.
Meghámozzuk és krumplinyomón átnyomjuk (ennek hiányában a reszelő kisebbik lyukán lereszeljük.
Hozzáadjuk a zsírt, a tojást, sót és annyi lisztet, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk.
Lisztezett deszkán kb. 0,5 cm vastagságúra kisodorjuk és késsel 5x5 cm-es négyzeteket vágunk.
A sárgabarackot megmossuk, kimagozzuk és kisebb darabokra vágjuk (ha apró szemű barackot kapunk, akkor abból egy felet is beletehetünk).
A cukrot összekeverjük a fahéjjal és ebbe hempergetjük a barackokat, majd a tésztába töltjük. A széleket az ujjunkkal jól összenyomkodjuk és a tenyereink között gombócokat formázunk.
Bő, enyhén sós, lobogva forró vízbe tesszük a gombócokat, és kb. 2-3 percig főzzük, miután a gombócok feljöttek a víz felszínére.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Leszűrjük a vizet és pirított darába hempergetjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
|
|
|
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
tigerx27
2012.04.11 00:05
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
krumplit megmossuk, reszelő kisebbik, sárgabarackot megmossuk, cukrot összekeverjük, tésztába töltjük, tenyereink között, gombócok feljöttek, összenyomkodjuk, hempergetéshez, Sárgabarackos, kristálycukor, krumplinyomón, sárgabarackot, összekeverjük, hempergetjük, hempergetjük, beletehetünk, vastagságúra, négyzeteket, lereszeljük, sárgabarack, töltelékhez, Porcukorral, Meghámozzuk, gombócokat, felszínére, tenyereink, Lisztezett, kimagozzuk, barackokat, kisodorjuk, Hozzáadjuk, gombócokat, tésztához, burgonya, liszt, diónyi zsír, egész tojás, töltelékhez, érett sárgabarack, kristálycukor, őrölt fahéj, hempergetéshez, bögre búzadara, olaj, cukor, fahéj,
|
|
|
|
|