Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Sárgabarackos gombóc recept Kedvelt receptek
Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» A tésztához
» 500 g burgonya
» 500 g liszt
» 1 diónyi zsír
» 1/4 tk só
» 1 egész tojás
» A töltelékhez
» 500 g érett sárgabarack
» 50 g kristálycukor
» 1 tk őrölt fahéj
» A hempergetéshez:
» 1 bögre búzadara
» 1/4 tk só
» 1 dl olaj
» 2 ek cukor
» 1 tk fahéj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A krumplit megmossuk és héjastul enyhén sós vízben puhára főzzük, majd hagyjuk kicsit hűlni.
Meghámozzuk és krumplinyomón átnyomjuk (ennek hiányában a reszelő kisebbik lyukán lereszeljük.
Hozzáadjuk a zsírt, a tojást, sót és annyi lisztet, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk.
Lisztezett deszkán kb. 0,5 cm vastagságúra kisodorjuk és késsel 5x5 cm-es négyzeteket vágunk.
A sárgabarackot megmossuk, kimagozzuk és kisebb darabokra vágjuk (ha apró szemű barackot kapunk, akkor abból egy felet is beletehetünk).
A cukrot összekeverjük a fahéjjal és ebbe hempergetjük a barackokat, majd a tésztába töltjük. A széleket az ujjunkkal jól összenyomkodjuk és a tenyereink között gombócokat formázunk.
Bő, enyhén sós, lobogva forró vízbe tesszük a gombócokat, és kb. 2-3 percig főzzük, miután a gombócok feljöttek a víz felszínére.
Megjegyzés / tipp:

Leszűrjük a vizet és pirított darába hempergetjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
0 komment 1 ember kedveli tigerx27
2012.04.11 00:05
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
krumplit megmossuk, reszelő kisebbik, sárgabarackot megmossuk, cukrot összekeverjük, tésztába töltjük, tenyereink között, gombócok feljöttek, összenyomkodjuk, hempergetéshez, Sárgabarackos, kristálycukor, krumplinyomón, sárgabarackot, összekeverjük, hempergetjük, hempergetjük, beletehetünk, vastagságúra, négyzeteket, lereszeljük, sárgabarack, töltelékhez, Porcukorral, Meghámozzuk, gombócokat, felszínére, tenyereink, Lisztezett, kimagozzuk, barackokat, kisodorjuk, Hozzáadjuk, gombócokat, tésztához, burgonya, liszt, diónyi zsír, egész tojás, töltelékhez, érett sárgabarack, kristálycukor, őrölt fahéj, hempergetéshez, bögre búzadara, olaj, cukor, fahéj,
Puncsszelet
3 komment 140 ember kedveli
Tojással töltött rántott hús
1 komment 6 ember kedveli
Édesburgonyás penne, füstölt hússal.
0 komment 1 ember kedveli
Meggyes-csokis muffin
0 komment 2 ember kedveli
Diós kevert, rumos-csokis mázzal
0 komment 2 ember kedveli
Almás krémes
2 komment 45 ember kedveli
fokhagymaszósz
0 komment 2 ember kedveli
Túró Rudi torta
0 komment 22 ember kedveli
Tatárbifsztek...
1 komment 9 ember kedveli
Gyümölcsös marcipán csoki köntösben
0 komment 5 ember kedveli
Csokoládéhab
0 komment 1 ember kedveli
Narancslekvár
0 komment 8 ember kedveli
Oroszkrém torta
0 komment 8 ember kedveli
Tócsni,zöldséggel és sajttal...
6 komment 12 ember kedveli
Kávés tekercs
0 komment 9 ember kedveli
Túrókrémes csokoládés sütemény
0 komment 5 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.