Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Sárgabarackos gombóc recept Kedvelt receptek
Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» A tésztához
» 500 g burgonya
» 500 g liszt
» 1 diónyi zsír
» 1/4 tk só
» 1 egész tojás
» A töltelékhez
» 500 g érett sárgabarack
» 50 g kristálycukor
» 1 tk őrölt fahéj
» A hempergetéshez:
» 1 bögre búzadara
» 1/4 tk só
» 1 dl olaj
» 2 ek cukor
» 1 tk fahéj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A krumplit megmossuk és héjastul enyhén sós vízben puhára főzzük, majd hagyjuk kicsit hűlni.
Meghámozzuk és krumplinyomón átnyomjuk (ennek hiányában a reszelő kisebbik lyukán lereszeljük.
Hozzáadjuk a zsírt, a tojást, sót és annyi lisztet, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk.
Lisztezett deszkán kb. 0,5 cm vastagságúra kisodorjuk és késsel 5x5 cm-es négyzeteket vágunk.
A sárgabarackot megmossuk, kimagozzuk és kisebb darabokra vágjuk (ha apró szemű barackot kapunk, akkor abból egy felet is beletehetünk).
A cukrot összekeverjük a fahéjjal és ebbe hempergetjük a barackokat, majd a tésztába töltjük. A széleket az ujjunkkal jól összenyomkodjuk és a tenyereink között gombócokat formázunk.
Bő, enyhén sós, lobogva forró vízbe tesszük a gombócokat, és kb. 2-3 percig főzzük, miután a gombócok feljöttek a víz felszínére.
Megjegyzés / tipp:

Leszűrjük a vizet és pirított darába hempergetjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
0 komment 1 ember kedveli tigerx27
2012.04.11 00:05
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
krumplit megmossuk, reszelő kisebbik, sárgabarackot megmossuk, cukrot összekeverjük, tésztába töltjük, tenyereink között, gombócok feljöttek, összenyomkodjuk, hempergetéshez, Sárgabarackos, kristálycukor, krumplinyomón, sárgabarackot, összekeverjük, hempergetjük, hempergetjük, beletehetünk, vastagságúra, négyzeteket, lereszeljük, sárgabarack, töltelékhez, Porcukorral, Meghámozzuk, gombócokat, felszínére, tenyereink, Lisztezett, kimagozzuk, barackokat, kisodorjuk, Hozzáadjuk, gombócokat, tésztához, burgonya, liszt, diónyi zsír, egész tojás, töltelékhez, érett sárgabarack, kristálycukor, őrölt fahéj, hempergetéshez, bögre búzadara, olaj, cukor, fahéj,
Túrós barackos narancskrémes süti
0 komment 1 ember kedveli
Csípős-pikáns csirkeszárnyak.
0 komment 13 ember kedveli
Almás bögrés
1 komment 19 ember kedveli
Húsvéti vendégváró
0 komment 29 ember kedveli
Távol-keleti mézes csirkeszárny...
0 komment 12 ember kedveli
Aszalt szilvás-cseresznyés bejgli
0 komment 10 ember kedveli
Tejfölös lencseleves füstölt oldalassal
0 komment 3 ember kedveli
Bögrés kókuszos kocka
0 komment 21 ember kedveli
Lecsós csirkecomb
0 komment 4 ember kedveli
Tökleves kagylótésztával
0 komment 1 ember kedveli
Thai csirkeleves
0 komment 5 ember kedveli
Mákos (vagy túrós) pite
2 komment 22 ember kedveli
Mexikói chilisbab recept
0 komment 13 ember kedveli
Hamis túrós tészta...
0 komment 13 ember kedveli
Epres-mentás mini torta.
0 komment 2 ember kedveli
Fekete-fehér süti
0 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.