Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A gesztenyemasszához adjuk hozzá a mandulát, a kakaót, ízlés szerint rumot, majd gyúrjuk masszává. Válasszunk ki egy tetszésünknek megfelelő tálat vagy tortaformát (érdemes csatosat). Ebből az adagból kb. 20x20 cm torta készült. Az a lényeg, hogy a gesztenye alj, ne legyen túl vastag, max. ujjnyira formázva tökéletes. Tegyük hűtőbe.
A tasakon található leírás szerint készítsük el a pudingot. Érdemes 1 deci tejet levenni, hogy egy kicsit sűrűbb legyen. Öntsük a gesztenyés aljra, majd hagyjuk hűlni és dermedni a hűtőben.
A tetejéhez a bogyókat tegyük egy edénybe, adjunk hozzá egy kis vizet és cukrot, majd forraljuk fel. A keményítőt oldjuk fel egy kis vízzel, majd adjuk a gyümölcshöz. Utána már nem kell forralni, és addig keverjük, míg zselés állagot nem kap. A keveréssel óvatosan bánjunk, hogy a bogyók ne törjenek össze. Öntsük a puding tetejére, majd fogyasztásig tartsuk hűtőben.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Nagyon mutatós és finom!
|
|
|
|
0 komment
|
8 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.17 11:26
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tetszésünknek megfelelő, tasakon található, kicsit sűrűbb, gesztenyés aljra, bogyókat tegyük, keményítőt oldjuk, keveréssel óvatosan, puding tetejére, gesztenyepüré, tetszésünknek, tortaalaphoz, fogyasztásig, tortaformát, gyümölcshöz, Válasszunk, Gesztenyés, gesztenyés, keményítőt, keveréssel, forraljuk, keményítő, megfelelő, tetejéhez, pudingpor, tökéletes, gesztenye, készítsük, található, csatosat, vaníliás, kiskanál, masszává, mandulát, tetejére, tortaalaphoz, édes gesztenyepüré, darált mandula, vagy aroma, kiskanál kakaó, krémhez, liter, kanál cukor, tetejére, áfonya, ribizli, kanál cukor, kanál keményítő,
|
|
|
|
|
Lecsó
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
|
|
|
|
|