Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Pulykaaprólék leves recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 3 főre
» 100 g pulykazúza
» 1 db kisebb pulykaszárny
» 200 g sárgarépa
» 100 g petrezselyemgyökér
» 80 g gomba
» 100 g zöldborsó
» 50 g vaj
» 60 g liszt
» 1 csomó zöldpetrezselyem
» 1 dl tejszín
» 1 tojássárgája
» só, őrölt bors
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A pulykaszárnyról lefejtjük a húst, kockára vágjuk a zúzával együtt, megmossuk. A feldarabolt húsokat a csonttal együtt feltesszük főni, felforraljuk, majd pár percnyi forralás után leszűrjük, a húst leöblítjük és a leforrázott aprólékot hideg vízben feltesszük főni a csonttal együtt. Hozzáadjuk a vöröshagymát egészben, a megtisztított és kockára vágott zöldségeket, gombát, zöldborsót. Sózzuk, borsozzuk és lassú forralással puhára főzzük. Vajas petrezselymes rántással berántjuk, forraljuk, amíg a rántás ízét elforrja. Tálalás előtt a tojássárgáját elkeverjük a tejszínnel, és ezzel dúsítjuk levesünket. Ehhez a tojássárgájával elkevert tejszínhez előbb kevés forró levest merünk, és csak ezután adjuk a teljes tömeghez, tálaláskor a csontot kiszedjük. Betétje vajas galuska.
Megjegyzés / tipp:

Szerintem érdemes kipróbálni mert finom! jó étvágyat és képet nem tudok tölteni :S
0 komment 2 ember kedveli csabesz0053
2012.04.01 22:52
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
pulykaszárnyról lefejtjük, zúzával együtt, feldarabolt húsokat, csonttal együtt, húst leöblítjük, leforrázott aprólékot, vöröshagymát egészben, rántás ízét, tojássárgáját elkeverjük, tojássárgájával elkevert, teljes tömeghez, csontot kiszedjük, zöldpetrezselyem, pulykaszárnyról, tojássárgájával, Pulykaaprólék, tojássárgáját, megtisztított, petrezselymes, vöröshagymát, felforraljuk, tojássárgája, pulykaszárny, zöldségeket, forralással, feldarabolt, leforrázott, feltesszük, levesünket, elkeverjük, leöblítjük, kipróbálni, tejszínnel, tálaláskor, tejszínhez, zöldborsót, Hozzáadjuk, pulykazúza, pulykazúza, kisebb pulykaszárny, sárgarépa, petrezselyemgyökér, gomba, zöldborsó, liszt, csomó zöldpetrezselyem, tejszín, tojássárgája, őrölt bors,
Spárgaleves
0 komment 1 ember kedveli
Epres-mentás mini torta.
0 komment 2 ember kedveli
Birsalma sajt
0 komment 6 ember kedveli
Pörkölt gazdagon !
0 komment 8 ember kedveli
Banánkrémes gyümölcszselés pohárkrém
3 komment 1 ember kedveli
Malacka
0 komment 6 ember kedveli
Karácsonyi puncskocka
0 komment 3 ember kedveli
Ribizlis diós
0 komment 2 ember kedveli
Csoki likőr
0 komment 12 ember kedveli
Házilag marinált lazac friss salátával és graten öntettel
0 komment 2 ember kedveli
mikrós kakaós piskóta
0 komment 6 ember kedveli
Cukkinis, csirkemelles tészta
0 komment 5 ember kedveli
Pikáns tejszínes, gombás csirke
0 komment 4 ember kedveli
Karácsonyi egybesült fasírt
0 komment 12 ember kedveli
Linzer
0 komment 5 ember kedveli
Barackos-csokoládés muffin
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.