Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Pulykaaprólék leves recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 3 főre
» 100 g pulykazúza
» 1 db kisebb pulykaszárny
» 200 g sárgarépa
» 100 g petrezselyemgyökér
» 80 g gomba
» 100 g zöldborsó
» 50 g vaj
» 60 g liszt
» 1 csomó zöldpetrezselyem
» 1 dl tejszín
» 1 tojássárgája
» só, őrölt bors
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A pulykaszárnyról lefejtjük a húst, kockára vágjuk a zúzával együtt, megmossuk. A feldarabolt húsokat a csonttal együtt feltesszük főni, felforraljuk, majd pár percnyi forralás után leszűrjük, a húst leöblítjük és a leforrázott aprólékot hideg vízben feltesszük főni a csonttal együtt. Hozzáadjuk a vöröshagymát egészben, a megtisztított és kockára vágott zöldségeket, gombát, zöldborsót. Sózzuk, borsozzuk és lassú forralással puhára főzzük. Vajas petrezselymes rántással berántjuk, forraljuk, amíg a rántás ízét elforrja. Tálalás előtt a tojássárgáját elkeverjük a tejszínnel, és ezzel dúsítjuk levesünket. Ehhez a tojássárgájával elkevert tejszínhez előbb kevés forró levest merünk, és csak ezután adjuk a teljes tömeghez, tálaláskor a csontot kiszedjük. Betétje vajas galuska.
Megjegyzés / tipp:

Szerintem érdemes kipróbálni mert finom! jó étvágyat és képet nem tudok tölteni :S
0 komment 2 ember kedveli csabesz0053
2012.04.01 22:52
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
pulykaszárnyról lefejtjük, zúzával együtt, feldarabolt húsokat, csonttal együtt, húst leöblítjük, leforrázott aprólékot, vöröshagymát egészben, rántás ízét, tojássárgáját elkeverjük, tojássárgájával elkevert, teljes tömeghez, csontot kiszedjük, zöldpetrezselyem, pulykaszárnyról, tojássárgájával, Pulykaaprólék, tojássárgáját, megtisztított, petrezselymes, vöröshagymát, felforraljuk, tojássárgája, pulykaszárny, zöldségeket, forralással, feldarabolt, leforrázott, feltesszük, levesünket, elkeverjük, leöblítjük, kipróbálni, tejszínnel, tálaláskor, tejszínhez, zöldborsót, Hozzáadjuk, pulykazúza, pulykazúza, kisebb pulykaszárny, sárgarépa, petrezselyemgyökér, gomba, zöldborsó, liszt, csomó zöldpetrezselyem, tejszín, tojássárgája, őrölt bors,
Csokoládészelet liszt nélkül
1 komment 10 ember kedveli
Mandulás-kapros penne
0 komment 1 ember kedveli
Mákos guba másként
1 komment 7 ember kedveli
Medvehagyma főzelék -csirkemellel.
0 komment 11 ember kedveli
Kukucskálós túrós, ahogy én csinálom
2 komment 56 ember kedveli
Páratlan töltött alma
0 komment 2 ember kedveli
Tejes kakaós almás kocka !
0 komment 18 ember kedveli
Halfasírt meleg endívia salátával, zöldfűszeres majonézzel.
0 komment 2 ember kedveli
Sonkás, virslis croassant
0 komment 4 ember kedveli
Brokkolival töltött jérce.
0 komment 7 ember kedveli
Gumisüti
0 komment 4 ember kedveli
Fasírtgolyó
0 komment 2 ember kedveli
Kakaós fahéjas kuglóf
0 komment 1 ember kedveli
Camambert mártásos csirkefalatok
0 komment 3 ember kedveli
Tojással töltött csirkemell
0 komment 8 ember kedveli
Kinder Pingui szelet - otthon
33 komment 636 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.