Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Pulykaaprólék leves recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 3 főre
» 100 g pulykazúza
» 1 db kisebb pulykaszárny
» 200 g sárgarépa
» 100 g petrezselyemgyökér
» 80 g gomba
» 100 g zöldborsó
» 50 g vaj
» 60 g liszt
» 1 csomó zöldpetrezselyem
» 1 dl tejszín
» 1 tojássárgája
» só, őrölt bors
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A pulykaszárnyról lefejtjük a húst, kockára vágjuk a zúzával együtt, megmossuk. A feldarabolt húsokat a csonttal együtt feltesszük főni, felforraljuk, majd pár percnyi forralás után leszűrjük, a húst leöblítjük és a leforrázott aprólékot hideg vízben feltesszük főni a csonttal együtt. Hozzáadjuk a vöröshagymát egészben, a megtisztított és kockára vágott zöldségeket, gombát, zöldborsót. Sózzuk, borsozzuk és lassú forralással puhára főzzük. Vajas petrezselymes rántással berántjuk, forraljuk, amíg a rántás ízét elforrja. Tálalás előtt a tojássárgáját elkeverjük a tejszínnel, és ezzel dúsítjuk levesünket. Ehhez a tojássárgájával elkevert tejszínhez előbb kevés forró levest merünk, és csak ezután adjuk a teljes tömeghez, tálaláskor a csontot kiszedjük. Betétje vajas galuska.
Megjegyzés / tipp:

Szerintem érdemes kipróbálni mert finom! jó étvágyat és képet nem tudok tölteni :S
0 komment 2 ember kedveli csabesz0053
2012.04.01 22:52
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
pulykaszárnyról lefejtjük, zúzával együtt, feldarabolt húsokat, csonttal együtt, húst leöblítjük, leforrázott aprólékot, vöröshagymát egészben, rántás ízét, tojássárgáját elkeverjük, tojássárgájával elkevert, teljes tömeghez, csontot kiszedjük, zöldpetrezselyem, pulykaszárnyról, tojássárgájával, Pulykaaprólék, tojássárgáját, megtisztított, petrezselymes, vöröshagymát, felforraljuk, tojássárgája, pulykaszárny, zöldségeket, forralással, feldarabolt, leforrázott, feltesszük, levesünket, elkeverjük, leöblítjük, kipróbálni, tejszínnel, tálaláskor, tejszínhez, zöldborsót, Hozzáadjuk, pulykazúza, pulykazúza, kisebb pulykaszárny, sárgarépa, petrezselyemgyökér, gomba, zöldborsó, liszt, csomó zöldpetrezselyem, tejszín, tojássárgája, őrölt bors,
Pikáns zöldbabos rukkola saláta
0 komment 2 ember kedveli
Daiquiri.
0 komment 1 ember kedveli
Gyömbéres-currys sütőtökkrémleves.
0 komment 1 ember kedveli
Besameles újkrumpli
0 komment 2 ember kedveli
Reform tojásos nokedli.
0 komment 4 ember kedveli
Mézes krémes
0 komment 11 ember kedveli
Kebab sikhi (perzsa borjúnyárs).
0 komment 4 ember kedveli
Rizses hús
0 komment 4 ember kedveli
Körtés kókuszos szelet csokiöntettel !
0 komment 2 ember kedveli
Csokoládéhab
0 komment 1 ember kedveli
Fonott foszlós kalács
0 komment 18 ember kedveli
Töltött paradicsom
0 komment 1 ember kedveli
Sült gríz
0 komment 3 ember kedveli
Brokkolikrémleves
0 komment 1 ember kedveli
Sáfrányos karfiolleves
0 komment 3 ember kedveli
Padlizsánkrém
0 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.