Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Patiszonfasírt dödöllével recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» Fasírthoz:
» 1 kicsi patisszont lereszelünk
» 1-2 szelet áztatott barnakenyér
» 5 evőkanál zabpehely
» 1-2 gerezd fokhagyma
» 1 közepes hagyma
» só ízlés szerint
» késhegynyi fehér bors (vagy borsika fű)
» prézli a panírozáshoz
» kevés olaj a kisütéshez
» Dödölléhez:
» 3-4 szem közepes krumpli
» 3-4 evőkanál liszt
» só
» víz
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Fasírt:
Anyagokat összekeverjük. Evőkanállal kiveszünk a masszából és zsemlyemorzsában meghempergetjük gömbölyűre és kissé lelapítva formáljuk. Kevés olajon (vagy tepsiben) mindkét oldalát megsütjük.

Dödölle:
3-4 krumplit meghámozva, felkockázva annyi vizet teszünk rá, hogy ellepje. Sózzuk.
Mikor felforrt, kb 3-4 evőkanál lisztet szórunk a tetejére, de nem keverjük össze, és ezzel együtt megfőzzük. A gőz által a liszt átázik, és megfő.
Mikor megfőtt, krumplinyomóval péppé nyomkodjuk. Még egy kicsit pöfögtetjük (1-2 perc).
Közben vöröshagymát pirítunk olajon. Mikor kész a kemény krumplis massza, mindig egy evőkanál mennyiséget beleforgatunk a hagymás olajban, míg el nem fogy a massza.
Melegen tálaljuk.
Megjegyzés / tipp:

Nagyon finom és laktató étel.
0 komment 5 ember kedveli nemarika
2016.08.09 15:04
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
liszt átázik, kicsit pöfögtetjük, kemény krumplis, evőkanál mennyiséget, hagymás olajban, zsemlyemorzsában, krumplinyomóval, meghempergetjük, Patiszonfasírt, beleforgatunk, összekeverjük, vöröshagymát, panírozáshoz, pöfögtetjük, mennyiséget, barnakenyér, lereszelünk, felkockázva, Evőkanállal, gömbölyűre, Dödölléhez, patisszont, meghámozva, dödöllével, kisütéshez, késhegynyi, nyomkodjuk, masszából, fokhagyma, kiveszünk, Fasírthoz, Fasírthoz, szelet áztatott barnakenyér, evőkanál zabpehely, gerezd fokhagyma, közepes hagyma, ízlés szerint, prézli panírozáshoz, kevés olaj kisütéshez, Dödölléhez, szem közepes krumpli, evőkanál liszt, víz,
Francia mákos krémes
0 komment 4 ember kedveli
Füstölt- húsos- tárkonyos leves
0 komment 1 ember kedveli
Omlós csirke brokkolival és sajttal sütve
0 komment 12 ember kedveli
Tárcsán sült csirkecomb
0 komment 7 ember kedveli
Tejfölös burgonyaleves
0 komment 3 ember kedveli
Márvány muffin krémmel !
0 komment 19 ember kedveli
Töpörtyűs ínyenckrém
1 komment 18 ember kedveli
Rántott ponty
0 komment 1 ember kedveli
Sertéstokány-belsőségekkel-
0 komment 2 ember kedveli
Cigányka
0 komment 4 ember kedveli
Hagymás virslisaláta
0 komment 8 ember kedveli
Kókuszos kölesgolyó
0 komment 1 ember kedveli
Kókuszos süti
0 komment 12 ember kedveli
Lecsós csirke szalonnával
0 komment 1 ember kedveli
Csokoládés kocka dióval
0 komment 1 ember kedveli
Túrós barackos narancskrémes süti
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2017 TVN.HU Kft.