Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Narancsos kacsa recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 1 db kacsa, 1csomag szárnyasfűszer, kevés csontleves a sütéshez
» A hasüregbe: 1db alma, 1db narancs, 1 db citrom
» A narancsmártáshoz: 6 db narancs, 1 db citromnak a leve, 5dkg cukor, 1dl fehérbor, 3 dkg vaj, 5 cl narancslikőr
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A megtisztított (a hasüreg és a zsírzó eltávolítására nagyon figyeljünk oda) kacsát kívül-belül megszórjuk a szárnyasfűszerrel. A hasüregbe belerakjuk a gyümölcsöket, és a két lábát összekötjük, a szárnyak végét pedig a szárnycsont mögé tekerjük. Kevés csontlevest öntünk alá, és előmelegített sütőben kissé megpirítjuk, majd alufóliával lefedve, mérsékelt hőfokon, saját levével gyakran locsolgatva megpároljuk. Ha megpuhult levesszük a fóliát, és ropogósra sütjük. Végül leöntjük a zsírját, a húslét pedig átszűrjük.
Elkészítjük a mártást. A cukrot egy edénybe tesszük, ráöntjük a citromlevet, erős lángon megpirítjuk, majd hozzáadjuk az átszűrt húslét, a húslevest, 4 narancs átszűrt levét majd a bort is hozzáadjuk, és az egészet besűrűsödésig forraljuk. Amíg a mártásunk fő, addig 2 narancs héját vékonyan eltávolítjuk, csíkokra vágjuk, és kevés forró vízben 10 percig főzzük és leszűrjük. Amikor a mártás besűrűsödött, beletesszük a narancshéjat, a vajat és a narancslikőrt. A kacsát tálra tesszük, a tetejét megkenjük mártással, a tál peremére dresszírozott narancsot teszünk. A forró mártást előmelegített csészében szintén a tálra helyezzük. Köretként tejszínes burgonyapürét adhatunk.
Megjegyzés / tipp:

Ragyogó karácsonyi étel.Ajánlom mindenkinek!
0 komment 7 ember kedveli jancsiba1
2011.12.13 15:06
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
sütéshezA hasüregbe, zsírzó eltávolítására, hasüregbe belerakjuk, szárnyak végét, szárnycsont mögé, húslét pedig, edénybe tesszük, átszűrt húslét, egészet besűrűsödésig, mártás besűrűsödött, kacsát tálra, tetejét megkenjük, forró mártást, tálra helyezzük, narancsmártáshoz, szárnyasfűszer, eltávolítására, előmelegített, megtisztított, burgonyapürét, besűrűsödésig, előmelegített, dresszírozott, narancslikőrt, gyümölcsöket, besűrűsödött, narancslikőr, eltávolítjuk, narancshéjat, összekötjük, beletesszük, csontlevest, Elkészítjük, citromlevet, megpároljuk, alufóliával, megpirítjuk, megpirítjuk, szárnycsont, locsolgatva,
Sörbunda alatt sült karaj krumplival
0 komment 7 ember kedveli
Rakott cukkini !
0 komment 8 ember kedveli
Diós-túrós pite
0 komment 4 ember kedveli
Csirkepörkölt aprólékból
0 komment 2 ember kedveli
Csirkenyárs uborkával, fetával !
0 komment 3 ember kedveli
Csoda kifli
0 komment 3 ember kedveli
Fahéjas citromtorta
0 komment 5 ember kedveli
Cukkini diós bundában
0 komment 1 ember kedveli
Nutellás palacsinta
0 komment 1 ember kedveli
Joghurtos tarja hagymás tört burgonyával !
0 komment 16 ember kedveli
Svéd uborkasaláta hagymakarikákkal
0 komment 5 ember kedveli
Zöldséges csirkezúza
0 komment 2 ember kedveli
Kókuszos habcsókos süti
0 komment 1 ember kedveli
SAJTSZÓSZOS TÉSZTA
0 komment 3 ember kedveli
Tárkonyos erdeigombaleves
0 komment 5 ember kedveli
Suhantott leves
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2017 TVN.HU Kft.