Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Narancsos kacsa recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 1 db kacsa, 1csomag szárnyasfűszer, kevés csontleves a sütéshez
» A hasüregbe: 1db alma, 1db narancs, 1 db citrom
» A narancsmártáshoz: 6 db narancs, 1 db citromnak a leve, 5dkg cukor, 1dl fehérbor, 3 dkg vaj, 5 cl narancslikőr
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A megtisztított (a hasüreg és a zsírzó eltávolítására nagyon figyeljünk oda) kacsát kívül-belül megszórjuk a szárnyasfűszerrel. A hasüregbe belerakjuk a gyümölcsöket, és a két lábát összekötjük, a szárnyak végét pedig a szárnycsont mögé tekerjük. Kevés csontlevest öntünk alá, és előmelegített sütőben kissé megpirítjuk, majd alufóliával lefedve, mérsékelt hőfokon, saját levével gyakran locsolgatva megpároljuk. Ha megpuhult levesszük a fóliát, és ropogósra sütjük. Végül leöntjük a zsírját, a húslét pedig átszűrjük.
Elkészítjük a mártást. A cukrot egy edénybe tesszük, ráöntjük a citromlevet, erős lángon megpirítjuk, majd hozzáadjuk az átszűrt húslét, a húslevest, 4 narancs átszűrt levét majd a bort is hozzáadjuk, és az egészet besűrűsödésig forraljuk. Amíg a mártásunk fő, addig 2 narancs héját vékonyan eltávolítjuk, csíkokra vágjuk, és kevés forró vízben 10 percig főzzük és leszűrjük. Amikor a mártás besűrűsödött, beletesszük a narancshéjat, a vajat és a narancslikőrt. A kacsát tálra tesszük, a tetejét megkenjük mártással, a tál peremére dresszírozott narancsot teszünk. A forró mártást előmelegített csészében szintén a tálra helyezzük. Köretként tejszínes burgonyapürét adhatunk.
Megjegyzés / tipp:

Ragyogó karácsonyi étel.Ajánlom mindenkinek!
0 komment 7 ember kedveli jancsiba1
2011.12.13 15:06
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
sütéshezA hasüregbe, zsírzó eltávolítására, hasüregbe belerakjuk, szárnyak végét, szárnycsont mögé, húslét pedig, edénybe tesszük, átszűrt húslét, egészet besűrűsödésig, mártás besűrűsödött, kacsát tálra, tetejét megkenjük, forró mártást, tálra helyezzük, narancsmártáshoz, szárnyasfűszer, eltávolítására, előmelegített, megtisztított, burgonyapürét, besűrűsödésig, előmelegített, dresszírozott, narancslikőrt, gyümölcsöket, besűrűsödött, narancslikőr, eltávolítjuk, narancshéjat, összekötjük, beletesszük, csontlevest, Elkészítjük, citromlevet, megpároljuk, alufóliával, megpirítjuk, megpirítjuk, szárnycsont, locsolgatva,
Töltött paradicsom
1 komment 10 ember kedveli
Töltött csokis muffin...
0 komment 6 ember kedveli
Virsli tojással
0 komment 2 ember kedveli
Gríztorta
0 komment 9 ember kedveli
Májgombócleves
0 komment 1 ember kedveli
Debreceni tekercs !
1 komment 15 ember kedveli
BÖGRÉS RAFFAELLO TORTA
0 komment 3 ember kedveli
Csokis-diós kocka
0 komment 1 ember kedveli
Jugoszláv krémes
0 komment 9 ember kedveli
Sertésragúleves gazdagon !
0 komment 18 ember kedveli
Pudingos táska
0 komment 17 ember kedveli
Barackos-körtés piskóta
0 komment 4 ember kedveli
Füstölt sajtkrémleves
0 komment 6 ember kedveli
Epertorta
0 komment 1 ember kedveli
Aszaltszilvás csirkemell
0 komment 4 ember kedveli
Tejfölös kakaspörkölt nokedlivel
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.