Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Csigapörkölt recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: több mint 3 óra, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 2 főre
» 1Kg éticsiga
» 1 dl száraz vörösbor
» 3 evőkanál zsír
» 2 fej vöröshagyma
» 3 gerezd fokhagyma
» 2 evőkanál fűszerpaprika
» 1 db zöldpaprika
» 1 db paradicsom
» Izlés szerint só és bors
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Igazán a szép, nagy koranyári éticsiga alkalmas az elkészítésére. A csigákat tartsuk néhány napig fedeles kosárban, hogy a béltartalmuk eltávozzon, az első két napon folyó víz alatt gondosan mossuk le őket. Dobjuk a csigákat lobogó forró vízbe és főzzük öt percig, majd szűrjük le. Így a házukból könnyen kivehetőek. A feketés zsigerzsákot vágjuk le. A megmaradt izmos részt erősen sós vízbe áztatjuk egy fél órára és már felhasználásra kész a csigánk. Érdemes a mélyhűtőbe is tenni.

A hozzávalókból pörkölt alapot készítünk, de a fűszerpaprikát ne tegyük bele. Dobjuk bele a feldarabolt csigákat és öntsük fel vízzel. Az elfőtt vizet időnként pótolgatva, lassú tűzön főzzük 3 órácskát. Szórjuk rá a paprikát és még fél órát főzzük, ekkor öntsük nyakon a vörösborral és ha összeforrt elkészült.
Megjegyzés / tipp:

Friss, puha kenyeret és kovászos uborkát adjunk hozzá.


Az éticsiga védett állat, de április 1-től június 15-ig gyűjthető. 3 centiméternél kisebb csigát tilos gyűjteni!
2 komment 22 ember kedveli donaldduck
2011.12.11 17:03
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
gzax 2011.12.21. 07:43 (#2)
Van már vagy 15 éve is, hogy utoljára csigát ettem.
Nem is értem, hogy a magyar konyhában miért sodródott ennyire perifériára.
Amikor megláttam a receptet, rögtön elhatároztam, hogy főzök is.
De nincs a fagyasztóban így kéntelen leszek megvárni a következő szezont.... :-)
dnemethk 2011.12.12. 17:16 (#1)
Szia Donald! A minap a kérdezősben írtam,hogy én megkóstolnám.
Még mindig tartom magam a tervemhez.
Ami késik az nem múlik.
Címkék
csigákat tartsuk, béltartalmuk eltávozzon, csigákat lobogó, házukból könnyen, feketés zsigerzsákot, megmaradt izmos, hozzávalókból pörkölt, feldarabolt csigákat, elfőtt vizet, éticsiga védett, fűszerpaprikát, felhasználásra, elkészítésére, hozzávalókból, fűszerpaprika, centiméternél, zsigerzsákot, béltartalmuk, Csigapörkölt, feldarabolt, zöldpaprika, vörösborral, vöröshagyma, mélyhűtőbe, kivehetőek, paradicsom, pótolgatva, összeforrt, eltávozzon, elkészült, koranyári, fokhagyma, készítünk, megmaradt, gyűjthető, csigákat, éticsiga, száraz vörösbor, evőkanál zsír, vöröshagyma, gerezd fokhagyma, evőkanál fűszerpaprika, zöldpaprika, paradicsom, Izlés szerint bors,
Muflonhúsos pásztorpite
0 komment 1 ember kedveli
A legfinomabb Szilvás Gombóc
1 komment 12 ember kedveli
Habkarika
1 komment 17 ember kedveli
Főzött sonkás pogácsa
0 komment 1 ember kedveli
SAJTSZÓSZOS TÉSZTA
0 komment 3 ember kedveli
Bundázott karfiolgombóc
0 komment 3 ember kedveli
Kolbászos batyu
0 komment 3 ember kedveli
pezsgő gyümölcs
0 komment 2 ember kedveli
Brassói tepsiben
0 komment 6 ember kedveli
Sertésborda vadász módra !
1 komment 32 ember kedveli
Mákos Guba
0 komment 5 ember kedveli
Bóbitás piskóta szelet
0 komment 13 ember kedveli
Gombás tészta
0 komment 1 ember kedveli
Marhahús kapormártással és knédlivel !
0 komment 7 ember kedveli
Banános kalács
0 komment 1 ember kedveli
Máktorta
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.